Като изключим комедиите, филмите на ужасите са най – подходящи за гледане с голяма компания от приятели. За да насочим вниманието ви и разнообразим неделния ден събрахме най-добрите хорър заглавия от отминаващата си година, на едно място. Нашите предложения са налице – изборът е ваш.

It Follows

it-follows

Тук правим едно уточнение – филмът излиза през 2014 г., но премиерата му в САЩ е през 2015 г.  Разказвa се за 19-годишната Джей (Майка Монро), която след привидно невинна романтична заигравка се оказва заразена с предавани по полов път кошмарни видения: тя не може да се отърси от усещането, че някой или нещо я преследва. Отличната режисура и оргиналния сюжет превръщат филма в една от приятните изненади за 2015 г.

 Insidious Chapter 3 

Insidious-Chapter-3-trailer

На фона на предните две части третата леко издиша, но въпреки това напрежението е налице. Създателят на „Убийствен пъзел“ ни разказва за това как надареният екстрасенс Алис Рейнър неохотно се съгласява да използва своите способности да общува с мъртвите, за да помогне на тийнеджърка, която се превръща в мишена на опасно свръхестествено същество.

The Human Centipede Part 3 

09-centipede.w529.h352

Филм, който (може би) слага край на поредицата за човешките стоножки. Това е трилогия, която е създадена за почитателите на брутални и извратени хорър филми. Режисьорът, Том Сикс, наема култовия актьор Ерик Робъртс и порнозвездата Бри Олсън за главните роли. Ако сте гледали предните две части знаета за какво става дума, ако не – заглавитието и снимката са красноречиви

The Lazarus Effect

M107 Olivia Wilde stars in Relativity Media's "The Lazarus Effect". © 2013 BACK TO LIFE PRODUCTIONS, LLC Photo Credit: Daniel McFadden

За феновете на Оливия Уайлд този филм е задължителен. Тя е студентка по медицина, която се опитва да съживи мъртъвци. Както се досещате нищо добро не чака главната героиня и се получават предпоставки за добър филм на ужасите. А дали се е получил – вие ще прецените.

Sinister 2  

maxresdefault

Първата част беше толкова добра, че изкара ангелите на всички хорър почитатели. Демона Буугъл отново е тук и отново ни притеснява. Този път той взима страха на млада майка, която със сина си се нанася в провинциална къща. Къща, в която не подозират какво ги чака.

The Visit 

62859

Отминаха времената когато М. Найт. Шаямалан бе сравняван със Стенли Кубрик и Стивън Спилбърг. Този филм със сигурност не е от класата на „Шесто чувство“ и „Следите“, но на фона на „Явлението“ и „Жената от водата“ си е съвсем приличен фил на ужасите.  Индийският режисьор ни разказва за едно наглед безобидно гостуване у баба и дядо, което обаче се превръща в кошмар.

Knock, Knock

Knock-Girls

Когато любящ съпруг и баща (в ролята е Киану Рийвс) остава сам вкъщи, две загубили се момичета почукват на вратата му за помощ. И така след един мил жест започва смъртоносна игра на котка и мишка. Режисьор на филма е приятелят на Кунтин Тарантино Илай Рот. Ако сте фенове на „Hostel“ не трябва да прескачате този филм.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here