Ако сте пропуснали предходните части от хронологията на градът Алфа от „Валериан и градът на хилядите планети“, наваксайте от тук: част втора или част първа или продължете с част последна!

2035: Ирландецът Шелдън Фарнсуорт, носител на Нобелова награда за Физика от 2026г., създава гравитационната турбина, като по този начин позволява изкуствена гравитация да бъде генерирана на космическата станция. НАСА купува патента за $15 млрд. По същото време НАСА създава база на планетата Марс, където петима учени ще живеят целогодишно.

18.12.2037г.: Инсталацията на гравитационната турбина на космическата станция е завършена. Изкуствената гравитация позволява на учени и астронавти да се движат и работят по-ефективно. Изграждането отнема близо две години и над 800 космически работници.

11.10.2043г.: Присъствието на учени от много различни държави води до създаването на Световен Научен Съвет (СНС), който да надзирава обменът между различните научни станции. За населението на Земята, космическата станция се превръща в символ на мир и споделяне. 

2045: За припознаване на международния му характер, е създадена агенция на станцията, чиято официално име още веднъж е потвърдено, като Алфа.

2047: Създадена е медия, която да промотира миролюбивия образ на Алфа на Земята, където конфликтите назряват. Основната цел е да бъдат вербувани още учени, които да милеят за станцията и да покажат на света, че без значение от неговия цвят или алчност, хората МОГАТ да работят рамо до рамо.

2050: По препоръка на медията е разрешен достъпа на ръчно избрани туристи, на космическата станция. Кейн 1, първият частен модул резервиран за туристи, е над 150м дълъг, с възможност за настаняване на 100 човека по всяко време.

2051: С пристигането на повече и повече цивилни на станцията е създадена първата полиция.

2054:Населението на Земята надхвърля 9 млрд. и Алфа е припозната, като най-голямата надежда на човечеството, особено по отношение на откриването на нови, обитаеми планети. Световния Научен Съюз създава ЕНЕУС- програма за изследване на космоса. Гигантски модул, който е дълъг над 500 метра и позволява кораби за изследване на космоса да бъдат строени на него, акостира на станцията. Името му е Вавилон.

2056: Построени са дузина кораби- Discoverer. Някой и от тях по-късно ще бъдат превърнати в туристически кораби за първите цивилни полети до луната.

Как завършва хронологията на Алфа и как тя се напасва с историята, която ще видим във „Валериан и градът на хилядите планети“  може да прочетете в последната част от историята.

Следете ни! Филмът дебютира по родните екрани от 21.07.2017г. Разпространява за България А+ ФИЛМС.

Вашият коментар