Ако сте пропуснали някоя или всички предходни три части на хронологията на Алфа от „Валериан и градът на хилядите планети“, може да наваксате от тук: част трета, част втора или част първа!

2060: Финансирано е създаването на нов комуникационен сателит, на име Омега. Проекта е оглавен от Еммет Фринк, американски изобретател, който е развил нови теории за wave emissions. Целта на Омега е да изпраща сигнали в космоса, за да предизвика откриването на нови планети, както и да определи дали има други форми на живот във вселената.

2068: Омега е завършен с възможност да излъчва сигнали 50 пъти по-силни от който и да е негов предшественик. С години Омега не открива нищо, циментирайки твъдението, че хората сме единствени. Проектът е смятан за пълен провал от общността на учените.

2069: Три нови туристически модула- Хилтън Спейс, Клуб Мед Дискавъри и Артемис, акостират.

11.07.2070: Английският е провъзгласен за официален език на Алфа.

2083: Проект Дискавърърс е изоставен за сметка на Травлърс, така наречените чисти космически кораби, който са задвижвани от слънчевата енергия. Флота от 20  бе. е създадена. Експедициите далеч в космоса започват. Организирана е първата масова експедиция до Марс.

2084: Под командата на генерал Грегъри Апостолоф, Травълър 3 (или ианче казано „Драгънфлай“) каца на Марс и води 500 цивилни , чиято мисия е да колонизират червената планета.

2086: Ръководен от капитан Стан Уелдън и с екипаж от 34 учени, Травълър 12 (или иначе казано Балбоа) каца на Европа (една от луните на Юпитер). Научен комплекс, пригоден за живеене, е създаден в максимално кратки срокове. Условията за живот на луната са счетени за приемливи.

2087: Травълър 17: (Конфуций) пристига на Титан (една от луните на Сатурн). Капитан Зоу Кагава и екип от 12 учени са на борда. Създава се научен комплектс, пригоден за живеене.

2099: Омега прави първи контакт с извънземен вид. Отнема им 4 месеца на двете страни за да установят общоразбираем език, който да им позволи да обменят думи помежду си.

2115: Ранни комуникации между учените от Алфа и извънземните видео започват.

2131: Първият извънземен кораб пристига в орбитата на планетата. Емисарите са поканени на Алфа.

2135: Първият извънземен кораб акостира на Алфа.

Историята започва!

Гледаме „Валериан и градът на хилядите планети“ предпремиерно от 20.07.2017г. Разпространява за България А+ ФИЛМС.

Спечелете оригинални награди от филма в ОФИЦИАЛНАТА НИ ИГРА!

Спечелете ОЩЕ оригинални награди от филма в нашата ФЕЙСБУК ИГРА!

Вашият коментар