В родния ефир тече едно от най-обичаните шоута, дало на страната ни най-актуалните, харесвани и слушани, БЪЛГАРСКИ музикални звезди. От там тръгнаха пътищата на Михаела Филева, Рафи, Жана, Невена Пейкова, Кристиян Костов, Гери Никол, Тита, Дара, Михаела Маринова, Прея, Виктория и др. След известна пауза и големият БУМ на успели изпълнители от шоуто, то се завърна по-силно от всякога.

Кастингите дадоха такава ясна заявка за тотални фаворите, каквито много отдавна не бяхме помнили толкова от рано. 4 Magic избухнаха в хорското съзнание с епично изпълнение на „Вечеряй Радо“. Превърнаха се в тотални фаворити. Стигнаха до къщата на съдиите, където дадоха изпълнение НЕВИЖДАНО до сега в ефира на шоуто. Тяхната „Бре Петрунко“ с този бийт бокс, бе нещо, което НЕ СМЕ чували и ни закова пред екраните. Дали това обаче не им изигра лоша шега? Дали не удариха тавана, който след това няма как да надскочат?

Девойките влязоха на големите концерти и получиха за ментор Любо. Той от своя страна успя с поредица от грешки в избора на песен да смачка харесването им до степен, която дори той самия не предполага, че е възможна. Последното изпълнение на „Flashlight“ на Джеси Джей е песен за един глас, адаптирана към четириглас. Нима наистина нямаше подходящи песни по темата за четириглас?

Влюбеният дует. Страхотно начало. След което лъсна грозната истина. Два КОРЕННО различни гласа. Професионално момиче и категорично кьопаво момче. Два гласа, които НЕ звучат в унисон, НЕ звучат, като спяти…. като дует. Поредица от грешни песни по време на концертите СЪЩО ги смачка и харесването им потъна.

Стоянчо, който бе истинска фурия преди концертите, но бе македонец БЕЗ близки и приятели в България които да гласуват за него, бе изгонен максимално бързо. Момчето дори не получи възможност да разгърне потенциала си. Същия катарзис преживя и чужденката Манал, която бе изключително експресивна. Но с грешни избори на песни след старта на големите концерти бе представена в напълно крива светлина.

В обратна посока се случиха нещата с Милена, която бе приятна преди концертите, но буквално изгря на тях. И въпреки това, изборите за нейни песни посмачкаха способността безусловно да се влюбим в нея.

Мирослава бе различна в своя Джаз. Заигравката с Хилда остана в съзнанието на зрителите. Детето успя да изгрее и да задържи по време на концертите. 

Теодор бе най-грешния възможен избор за Криско. След прилично представяне на кастинга той вървя само назад ДО СЕГА. Теодор бе напълно ГРЕШЕН избор пред Емил от къщата на съдите, ОСОБЕНО след недопустимата му грешка там.

Сладураната Ели Раданова (която преди години стигна много напред в българския Мюзик Айдъл) бе незаслужено изгонена от етапа със столовете. Заки взе ПОГРЕШНО решение и не я пусна нататък за сметка на пълното фиаско, в което се превърна отбора му към днешна дата.

Иван се представи добре на кастингите и след това сам си би автогол. Момчето пя фалшиво и зле на АБСОЛЮТНО всяко свое участие СЛЕД кастинга. С излизането му на големите концерти той направи поредица от катастрофални изпълнения, които заслужено доведоха до отпадането му в последния епизод.

Джини е силен кадър, който я сполетяха всички беди. Единия концерт бе болна. Другия се бе разделила с гаджето си. Тя е стабилна от първото и участие но тези неща очевидно я вадят от кондиция и тя загуби МНОГО от харесването към себе си, по време на големите концерти. 

Treasures бе група, която трябваше първа да си отиде. Три певици, които в НИТО един момент не пяха заедно. Във всички техни изпълнения моментите на пеене „едновременно“ почти отсъстваха и всяка си имаше мащабна соло партия. Група събрана на място в шоуто и тотално катастрофирала в своя резултат.

За първи път шоуто губи много и от водещите. Алекс и Мария са по-малко забавни от всякога до сега. ОСОБЕНО Алекс до такава степен преиграва, че започва да прилича на детска учителка в занималнята. Мария с идеята „аз съм руса“ отдавна дотегна на зрителя и вече НЕ буди усмивка.

Нямам идея как звучат нещата в залата, но ако журито чува това, което  НИЕ чуваме пред екраните, имаме голям проблем. Журитo е оглушало. От първия до последния човек. Това са най-фалшиво пеещите участници от първото излъчване на шоуто в България. Такъв масов фал не се е случвал в музикално предаване на само у нас…. не помня от кога. Със сигурност не е от скоро. Изключително грешни избори на песни, фалшиво пеене, овехтели водещи, коренно противоположно мнение на зрители и жури… всичко това превърна „Х-Фактор България“ сезон 5 в най-слабия до момента.

Социалните мрежи са ПЪЛНИ с гневни коментари на фенове, които споделят едно мнение- такъв слаб сезон не сме имали.

В нито един момент не видяхме КОНСТАНТА. Никъде не видяхме новата Виктория Георгиева. Никъде не видяхме новия Кристиян Костов, никъде не мернахме новата Дара. Всички са на приливи и отливи.

Едно е сигурно- над останалите продължават да държат гарда Мирослава и 4Magic, които са харесвани и приемат най-малко негативизъм за своите изпълнения.

Но ако трябва да помислим в перспектива, НЕкомерсиалните участници в Х-фактор България са успели най-малко. Дори и да спечелят шоуто (или не) те се реализират далеч по-слабо от масовите изпълнители на популярни поп парчета. Пример- Славин , Христиана Луизу и др. Мирослава дори и да стигне до финал, дори и да спечели…. колко от младите, тези които я харесват сега и реално ХОДЯТ по участия, ХОДЯТ по дискотеки, клубове, слушат….. ще отидат на нейн концерт след шоуто? Трудно ми е да си представя 13г. момичета в пиано бар, с коктейл с маслинка, слушащи изпълнения на Мирослава и пианист. Или греша?

4Magic ако не бъдат унищожени от Любо до финала на шоуто са най-сигурния и продаваем продукт за СЛЕД това.

Дано устискаме до финала и не се откажем напълно да гледаме шоуто, както много от феновете вече твърдят, че са направили.

Използваните снимки в публикация са собственост на официалния фейсбук профил на: X-Factor Bulgaria

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here