calling me homeИК Прозорец представя „Цветовете на надеждата“ от Джули Киблър

Осемдесет и девет годишната Изабел Макалистър се обръща към своята фризьорка Дори Къртис с молба за услуга. При това голяма. Тя иска от нея да изостави живота си на самотна майка и всичките си задължения и да я откара на погребение в Синсинати. Без ясно обяснение защо. Още утре.

Младата жена се съгласява, без да подозира, че това пътуване ще промени безвъзвратно съдбата и на двете. Постепенно Изабел разкрива най-съкровените си тайни, които помагат на Дори да осмисли своите решения. Връщат се много години назад, когато младата Изабел се влюбва в Робърт Прюит – бъдещ лекар и син на чернокожата прислужница в дома на момичето в град, където хората с различен цвят на кожата нямат място след залез-слънце. Тази невъзможна любов разцъфтява въпреки всичко, но цената, която трябва да се плати за нея, е невъобразимо висока.

„Цветовете на надеждата“ е пътешествие към сърцето. Киблър изгражда мост между расите и поколенията, за да разкаже две вълнуващи истории. Със забележителен обрат в сюжета напомня на читателите, че нещата невинаги са такива, каквито изглеждат, и че любовта има свой собствен живот. „Буклист Ривю“

 

Вашият коментар