1645_pic_1ИК БАРД представя „ЦЕРБЕР“ на Клайв Къслър

Чисто забавление… винаги можете да разчитате на него, както Дърк Пит на своя верен „Колт” .45-и калибър.

–Пийпъл

„Екшън, заговори и красиви жени…”–Сан Антонио Експрес Нюз

През юли 2003 година по време на първото си плаване круизният лайнер „Емералд долфин” неочаквано се запалва и потъва. Каква е причината? Защо противопожарните системи не работят? Каква е връзката с новите революционни двигатели, задвижващи кораба? Директорът за специални проекти в Националната подводна и морска агенция Дърк Пит бърза да спаси пътниците и ще разследва катастрофата. Но няма представа за странните събития, в чиито център ще се озове.

До няколко седмици Пит ще се изправи срещу изключителна група чудовища – машини и хора – модерни и древни. Ще навлезе в територии, които до този момент са били само легенда. А в края на историята, след много спасени и загинали, животът на Пит завинаги ще се промени…

„Този трилър с неспирен екшън оплита древните викингски руни, двигатели, задвижвани с вода и петролни магнати, готови да убиват, във възел, който само Дърк Пит може да развърже.”

–Пъблишърс Уикли

* * *

„Приключенски сюжет с всички атрибути, с които почитателите на Клайв Къслър са свикнали… Този роман доставя голямо удоволствие и ще се окаже не по-малко популярен от останалите в поредицата.”

–Буклист

„Клайв Къслър е най-добрият разказвач в занаята.”

–Ню Йорк Поуст

„Неподправен Къслър, чисто удоволствие. Екшънът ти спира дъха.”

–Сан Франциско Икзаминър

„Никой не прави по-добри трилъри от Клай Къслър. Никой!”

–Стивън Кунц

* * *

ДЪРК ПИТ е един от рядко срещаните хора, без които светът не би оцелял. Той е човек на бързото и решителното действие, който живее за своята чест – винаги на фронтовата линия в постоянната война между доброто и злото. Син на американски сенатор, завършил Военновъздушната академия, директор за специални проекти в Националната подводна и морска агенция на САЩ (НПМА), където служи с кураж и самообладание дори под неприятелски огън, са равни само на силната му натура и яростна решимост да прави винаги онова, което е нужно. Пит е на пряко подчинение на адмирал Джеймс Сандекер, способния командир на НПМА, и разчита на помощта на коравия и вещ в преодоляването на всякакви опасности Ал Джиордино – негов приятел от детството и повече от двайсет години другар в подводните приключения.

Вашият коментар