chapiЧАПИ е новият филм на режисьора на Сектор 9 Нийл Бломкамп, с участието на Шарлто Копли, Дев Пател, със Сигорни Уивър и Хю Джакман. В близкото бъдеще престъпността се контролира чрез репресивни патрулиращи механизирани полицейски сили. Но хората откриват начин да се преборят с проблема. Те отличат един полицейски дроид – Чапи, и го препрограмират. Той става първият робот със способността сам да мисли и да чувства. Когато могъщите разрушителни сили решават, че Чапи е заплаха за човечеството и установения ред, те няма да се спрат пред нищо, за да запазят статуквото и да са сигурни, че Чапи е последният от вида си.

Columbia Pictures и MRC представят съвместно с LStar Capital, една продукция на Kinberg Genre, ЧАПИ. С участието на Шарлто Копли, Дев Пател, Нинджа и Йоланди Фиссер, Хосе Пабло Кантийо, със Сигорни Уивър и Хю Джакман. Режисьор е Нийл Бломкамп. Продуценти са Нийл Бломкамп и Саймън Кинбърг. Сценаристи са Нийл Бломкамп & Тери Тачел. Изпълнителен продуцент е Бен Вайсбрен. Оператор е Трент Опалок. Художник е Джулс Кук. Монтажисти са Джулиан Кларк, ACE и Марк Голдблат, ACE. Отговорник за визуалните ефекти е Крис Харви. Композитор на музиката е Ханс Цимер.

1251623 - Chappie

В своите предишни филми Сектор 9 и Елизиум, режисьорът Нийл Бломкамп представя на зрителите нашия свят по нов начин. В тези продукции той комбинира вълнуващ екшън с един вид социална съвест, която прави филмите незабравими. В новия си филм ЧАПИ Бломкамп отново предлага своята запазена марка.

Действието във филма се развива в съвсем близко бъдеще, когато светът е под властта на автономни роботизирани полицейски дроиди, наречени Скаути. „Те не могат да бъдат увещавани, не може да се преговаря с тях, човек не може им въздейства по никакъв начин.“ – казва Бломкамп.

df421a74177a0268f2227ef4a75245bd

Когато целият град е под така наречената „защита“ на полицейските дроиди, се появява изцяло ново творение – Чапи, първият робот, който може да мисли и да има собствени чувства. Но когато полицейският дроид е откраднат, на него са му поставени съвсем други цели.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here