Finest Hours (B2) posterМоже би помните, а може би сте забравили измежду филмите на Марвел, Междузвездни войни и авторските анимации…. но Дисни правят и други филми. Онези, които са базирани на истински истории. Такъв е случаят с премиерния тази седмица „Часът на героите“. Cега тук ще се концентрираме върху това дали си струва да гледате филма на 3D или може да спестите пари за зимните сметки за ток и да го гледате на 2D.

Едва второ и трето действие на филма са изпълнени с голямата спасителна мисия, известно количество екшън и възможност на 3D-то да се разгърне. Цялото първо действие на филма се развива в офиси, изпълнено е с хора и близки планове и възможността на третото измерение да блесне по какъвто и да било начин ОТСЪСТВА.

Филмът не е заснет в 3D. Той е конвертиран в постпродукционния период. 3D- то го има и е там, но нищо от филма не е конструирано така, че да се възползвам от възможностите на добавеното измерение.

Много малко са елементите, които напускат очертанията на екрана. Имайки филм, в който спокойно можеш да се възползваш от гигантските вълни и да ги запратиш посока зрителя, е възможност за изумителна ефективност на така наречения ефект „Отвъд екрана“. За сметка на това, екипа решава, че ще завихри бурята- дъжда и снега. Тя така и не напуска очертанията на екрана, но успява да изпъкне наистина на преден план.

Ray Sybert (Casey Affleck) and Tchuda Southerland (Josh Stewart) struggle to keep their ship, the SS Pendleton, from sinking in Disney's THE FINEST HOURS, the heroic action-thriller presented in Digital 3D (TM) and IMAX (c) 3D based on the extrordinary tur story of the most daring rescue mission in the history of the Coast Guard.

„Часът на героите“ наистина блести по отношение дълбочината на пространствата. Огромния океан и малката лодка, изумителните подводни сцени, подпомогнати от добавеното трето измерение наистина изглеждат дълбоки и отдалечени хей там….

По природа тъмните 3D очила свалят слой от яркостта на филма. Когато имаш филм за природна катастрофа, буря и всичко това се случва през нощта… нещата изглеждат страшно. Въпреки, че филмът в нито един момент не става толкова мрачен, че да бъде негледаем, в по-голямата си част той е просто труден за следене.

Камерата е стабилна и това, че имаме клатушкаща се лодка през цялото време, няма да ви донесе здравословни проблеми. Но ако комбинираме това с чести преходи от подводни сцени, към бушуващата буря, към клатушкащата се лодка…. примесено с чувствителност към всичко това, спокойно може да предизвика спазми и гадене при някои зрители.

finest-hours-movie-trailer-poster

ТОЧКИ:

Вписва ли се?- 3/5

Плануване и усилия- 3/5

Ефект „Отвъд екрана“ – 3/5

Дълбочина на образите- 4/5 

Яркост- 2/5

Здраве- 4/5

Общо: 19 от 30 възможни точки 

Вашият коментар