Тази година сезона на супер героите на Марвел… стартира по-рано от обичайното. „Черната пантера“ е най-сетне в кината и е време да се впуснем в една от любимите ни рубрики за пореден път. За онези от вас, които ИМАТ възможност да избират- ДАЛИ да дадат допълнителните пари за 3D прожекция и очила или няма особено смисъл и СПОКОЙНО могат да си ги спестят, гледайки филма на 2D?

Както всеки филм на Марвел и този не прави изключение- той е чудесен пример за нужда от триизмерен показ. Да, може и да не употребява на макс третото измерение, но се възползва достатъчно от него без да надхвърля очакванията. Да- в някои аспекти плануването и усилията са достатъчно НЕ на място, за да предизвикат усещането за пропуснати възможности. Като добавим към това и очакванията, че филм, като „Черната пантера“ ще ни залее с моменти на ефект „отвъд екрана“… нещата не вървят на добре. Като изключим една гонка с коли в Корея и няколко ритуални битки, този ефект отсъства. Но за сметка на това границите между героите и пространствата, между героя и неговия екранен партньор правят екшън епизодите кристално чисти и ясни. Паралелно с това дълбокия бекграунд, изкрящата Уаканда, създават предпоставки и усещане за изключителната дълбочина на образи и пространства. Но все пак имаше едно основно притеснение, преди прожекцията… Тази сценография, тъмния цвят на кожата на героите, тъмните 3D очила създаваха предпоставка за проблеми с яркостта, който всъщност в нито един момент не идва на дневен ред. За сметка на това получаваме кристален образ и ясно изразени герои и пространства на екрана. 

„Черната пантера“ има проблеми при част от елементите си, но въпреки всичко остава един от най-силните представители на качество, по отношение на своята яркост и дълбочина на образите. За това- дайте шанс на една 3D прожекция. Със сигурност НЯМА да ви втрещи, но ще останете доволни.

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 4 от 5 точки
Плануване и усилия 3 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 3 от 5 точки
Дълбочина на образите 5 от 5 точки
Яркост на екрана 5 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here