Гледаме „Черният рицар: Възраждане“ от 27-ми юли в цялата страна!

Завладяващият екшън в „Черният рицар: Възраждане“ започва във въздуха с отвличането на самолет на ЦРУ, превозващ мъж на име д-р Павел, който е от особено значение за американското правителство, но също и за неговите противници. Тук е и първата среща на публиката с Бейн, който ясно показва какъв брилянтен и същевременно безмилостен злодей е всъщност. От огромен товарен самолет Херкулес C-130 се спускат четирима терористи по специално опънати кабели. Те се приземяват върху крилата на по-малкия самолет, прострелват прозорците и го захващат към по-големия въздухоплавателен съд, с което реално пресичат всеки опит за бягство.
Вследствие желанието на Нолан за колкото се може повече истински кадри, голяма част от този пролог е реално заснета в небето над Инвърнес, Шотландия. Това е един истински подвиг, плод на изключителна координация между отделните отдели на продукцията.
Планирането на сцената започва месеци предварително, за да се подсигури безопасността на всички замесени. „Всичко, което правим, буквално надскача границите на видяното до този момент, но във всеки един миг нашата главна мисъл е насочена към сигурността на всеки един участник в снимките,“ подчертава изпълнителният продуцент Кевин Де Ла Ной.

Още в началото Пол Франклин и екипът по визуални ефекти разработват анимирана версия на опасната сцена, за да може различните департаменти да преценят какво може да сработи и какво – не. Том Стрътърс пък прави всичко по силите си, за да елиминира какъвто и да било риск за каскадьорите, които трябва да скочат от един самолет и да се приземят на крилото на друг. „Доколкото си спомням нещо подобно не е правено досега,“ отбелязва опитният координатор на каскади. „Проведохме многократни тестове с кукли и различни механизми за спускане преди въобще да се замислим да пратим човек на подобно изпитание. Имахме и предварително изградени процедури за безопасност, но за щастие не се наложи да ги ползваме. Момчетата бяха просто фантастични.“
Отделно се провежда и подготовка на земята, където се предполага да падне резервоара на ЦРУ самолета. Всичко е махнато от района на удар, за да се избегне риска за хора или животни. Времето също е на страната на продукцията и им предоставя безоблачно небе.

Още много допълнителна информация, пълен синопсис, снимки, видео и др. в официалния профил на „Черният рицар: Възраждане“ от www.cinebum.eu!