Поредица „Здраве от природата” на Книгоиздателска къща „Труд” се завръща с три хитови заглавия на руския автор Николай Даников. Първата книга с ценни съвети и рецепти е „Чудодейната сила на солта”.

В днешно време хората все по-често посягат към природните лечебни средства, с каквито ни дарява майката земя. Сред тях многобройните видове сол заемат едно от челните места. Влиянието и полезното действие върху човешкия организъм на солта и препаратите и различните комплекси от нея нарастват значително, когато човек е въоръжен със знания относно лековитите й свойства. В това отношение настоящата книга може да се превърне в добро помагало и сигурен пътеводител.

В нея са дадени многобройни сведения за използването на солта в най-новата народна и в традиционната медицина за лекуването и профилактиката на различни заболявания и е разкрита огромната є лековита сила, която ни помага да запазим здравето и да удължим живота си. А кой не го иска!

Тази книга е за здрави и болни, за млади и стари. Съветите в нея са лесно изпълними и по силите на всеки. А резултатите са налице в пряк и преносен смисъл. Защото всички наоколо веднага ще забележат, че здравето ви се е подобрило, а следователно и начинът, по който изглеждате.

Например срещу силно главоболие Даников препоръчва следната рецепта:

Против силно главоболие се прилага студен солен компрес. За целта 100 г сол се слага в платнена торбичка или се увива в парче плат, поставя се в хладилната камера и се държи там 10 минути. Болният трябва да легне и охладеният солен компрес се поставя на главата му там, където е концентрирана болката. Ако тя обхваща голяма част от главата, солта се поставя на темето. Държи се около 10 минути (горе-долу за толкова време тя се затопля). После компресът се премества за няколко минути в областта между веждите. Ако главоболието не е отшумяло или се е възобновило, рецептата се повтаря след кратко време.

Авторът се е стремил да състави материала така, че всички препоръки да станат естествено продължение и допълнение на това, което знаем от предшествениците си относно лековитите свойства на солта. Самият Николай Даников е автор на повече от 150 нововъведения в областта на практическата медицина. От началото на 90-те години напълно се посвещава на теоретично и практическо обучение на лечебните свойства на билките. Специалист е в използването на лечебни растения в лечението и профилактиката на редица заболявания на тялото, като различни онкологични заболявания, астма, диабет, ревматизъм; и други заболявания, а именно: доброкачествени тумори на женското тяло (матката, гърдата, фиброиди), камъни в черния дроб, бъбреците, заболявания на гастроинтестиналния тракт, сърдечно-съдовата система и други. Автор на повече от 60 публикувани книги за лечебните растенияв над 5 милиона тираж.

Важно: Леченията, споменати в книгата, нямат за цел да заместят стандартното лечение, предписано от професионални медицински лица!

 

 

Вашият коментар