ЧУДОВИЩНИ ШАРАНИ ОТ 5 ЮНИ, 22:45 ПО VIASAT EXPLORE

 „Чудовищни шарани“ е поредица за пътувания в четири части, която показва преследването на най-могъщите и тайнствени представители на семейство Шаранови. Запаленият експерт по шараните Али Хамиди и още двама рибари търсят шарани навсякъде по света, като преодоляват трудности и несгоди в това международно, културно и често опасно риболовно приключение.

Али Хамиди – иранец с британски паспорт, започва да се занимава с риболов, когато е на 10. Ранните му спомени, са свързани с ловене на змийорки в поток, след което хвърля въдица за червеноперки извън сезона. До 11-годишна възраст вече напълно е овладял риболова на големи риби и след като хваща първия си шаран, останалото, както се казва, е история.

Епизод 1 – Япония

Когато се отправя към Страната на Изгряващото слънце за най-голямото риболовно приключение, към риболовния авантюрист, луд по шараните, Али Хамиди се присъединяват другарите му по въдица Том Дов и Дарел Пек в търсене на легендарния японски шаран. Страната е известна с пъстрата риба кой, но ще успее ли дружината да изкуши неизвестен чудовищен кралски шаран в сенките на връх Фуджи, за да завърши търсенето си? С много смях по пътя, това е една незабравима история.

Епизод 2 – Унгария

В изпълнено с екшън риболовно приключение в Централна Европа, към откачения Али Химид се присъединяват съратниците маниаци на шарани, Нийл Спунър и Том Дов, когато се изправят срещу величественото Балатон, едно от най-големите езера в Европа, в търсене на гигантски кралски шаран, живеещ там. Отборът се изправя пред изпитания на времето на лодката по брулената от вятъра водна поръхност, дълга 120 км , те излизат на брега и се заемат да опитат известната унгарска кухня и култура между акциите.

Епизод 3 – Италия

В шеметно пътуване през спиращи дъха италиански езера и реки, фанатичният шаранен кръстоносец Али Хамиди заедно с близките си приятели Том Дов и Дани Феърбрас казват „здравей“ на чудовищния шаран на Италия. Пътешествието отвежда момчетата от красивата Венеция направо в сърцето на мрака, където трябва да се справят с трудни и понякога опасни климатични в търсенето си по изумителната река По – дом на гигантски шарани и сомове световни рекордьори.

Епизод 4 – Австрия

Докато е за риба в езерата на австрийските Алпи, към маниака на шарани Али Хамиди се присъединяват риболовните експерти Дани Феърбрас и Дарел Пек! Те се впускат в търсене на 22-килограмов шаран и мистериозен див екземпляр от вида. Дали ще уловият Арнолд Шварценегер на рибешкия свят?

Вашият коментар