harry_potter_8Ако сте пропуснали някоя от другите части от публикацията, наваксайте: ПРИЧИНА 1, ПРИЧИНА 3 , ФИНАЛНИТЕ ПРИЧИНИ.

Специалните ефекти пренасят магията на сцената

С книгите за Хари Потър, Роулинг създава изключителна, магическа картина в нашите глави, която филмите правят всичко по силите си, за да я пресъздадат. С „Хари Потър и прокълнатото дете“ отиваме на сляпо, с няколко предварително изградени очаквания за историята и това което може би ще видим. Знаем определени магии как трябва да изглеждат и как да сработват. Както сами се досещате ще е нужно много кретивност, за да бъде пресъздадено ТОВА на сцената, пред жива публика. Точно тук създателите на пиесата се оказват изключително креативни. Те правят неща с декорите, осветлението,, костюмите и дори самите актьори, за да ви накарат да повярвате, че магията е не просто жива, а тя се случва на сцената пред вас. Без да има нужда от компютърно генерирани образи. В определени моменти ще ви се иска да „върнете лентата назад“ или ще напрегнете поглед, за да разберете КАК правят конкретни ефекти – възможни.

Едно е да видиш магията на кино екран или по телевизията. Съвсем друго е да я видиш пред теб, като история, случваща се пред очите ти. Магията в „Хари Потър и прокълнатото дете“ НЕ разочарова. Но тя и НЕ открадва шоуто, а го обогатява и допълва.

Вашият коментар