Истина е, че филмите Ледена епоха са и любовни истории: Мани срещна Ели, Прасковка има Джулиан, Диего е с Шира. Дори щурата братска връзка между безразсъдните Краш и Еди е един вид любовна история. Но какво да кажем за ленивеца Сид? Разбира се, той има приятелите си в стадото, които са му като братя и сестри. И все пак за него романтичната любов си остава недостижима, ако не и невъзможна.
И не, че Сид не е достоен да открие специалната ленивка. Както Търмайър посочва: „Ако Мани е емоционалната сърцевина на филмите Ледена епоха, то Сид е тяхната комедийна съвест. Той е с добро сърце, и както видяхме в първия филм, той е средството, което събира стадото заедно. Сид беше този, който пречупи твърдата черупка на самеца Мани“.
ice_age_five_ver5В непрестанно динамичната вселена на Ледена епоха, особено когато има процес на огромни промени, както е в ГОЛЕМИЯТ СБЛЪСЪК, всичко е възможно, дори Сид да си намери половинка. Но отначало нещата си вървят както обикновено за вечно-нещастния-в-любовта ленивец. Когато го срещаме за първи път в този филм, Сид отново е отхвърлен, този път от Франсин (озвучена от Мелиса Рауч, Теория на Големия взрив), на която той предлага брак… на първа среща.

Вярвайки, че той никога няма да има своя сватба, Сид поема ролята на сватбен агент за Прасковка и Джулиан. Но по-късно при пътуването до един фантастичен свят ще се появи неочаквана любима за Сид, каквато никой не би могъл да предвиди.
Джон Легуизамо, който за пети пореден път озвучава любимеца на публиката, споделя: „Сид винаги е бил честен в реакцията си към нещата, без значение колко пагубно може да бъде това. В този филм той също еволюира, става по-отговорен и печели доверието на стадото. – и добавя. – Ние всички имаме по малко от Сид в нас, по един вечен оптимист, който е гледа положително на ситуацията, без значение е объркана и безнадеждна.“

ГЕОТОПИЯ: НОВА ЛЮБОВ ЗА СИД И НОВА НАДЕЖДА ЗА СТАДОТО

ICE AGE 5

С помощта на пророческа плочка, Бък допуска, че е възможно да има улики при предишния разбит астероид, които да помогнат на стадото да спрат приближаващата заплаха. На мястото на катастрофата има огромен кратер, в чиято вътрешност е скрит фантастичен зелен свят с красиви кристали. Оказва се, че кристалът на метеорита има магически свойства, които защитават процъфтяващата земя от външно влияние и там времето е спряло.
Това е Геотопия.
Сред обитателите на тази прекрасна земя е женският ленивец Брук. Тя е красива млада самка, която лудо се влюбва в Сид. Чу отбелязва: „Тя е всичко, за което един ленивец може да мечтае: красива, умна и искряща. Никой не допуска, че тя може да се влюби в Сид, но това е истината.“
Какво намира Брук в Сид ли? Търмайър размишлява: „Тя се докосва до сърцето на Сид и разбира, колко е добър.“

Премиерата на Ледена епоха: Големият сблъсък в България, във всички 2D/3D/Luxe кина, е след два дни на 15 юли 2016г. Разпространител Александра филмс.

image001

Вашият коментар