Издателство „Слънце“ представя „ИСТИНАТА ЗА МОЕТО МИНАЛО. Държавна сигурност и аз“ от Борислав Чипориков 

АНОТАЦИЯ

Третата книга от поредицата за богатия и съдържателен живот на българина Борислав Чипориков, е без съмнение и най-драматичната.

„Истината за моето минало“ е документален разказ за чувствата и емоциите на автора, когато през 2000-та година се завръща в България за да се запознае с досието си от Държавна сигурност и с изумление установява, че то съдържа близо 500 страници. В продължение на повече от три десетилетия, репресивната структура е следяла за неговите действия зад граница, а близките и роднините му в България са били подлагани на тормоз. Автентичните документи свидетелстват още и за десетките справки, доноси и дори абсурдни обвинения за шпионаж в полза на чужди държави. Читателят става свидетел как една параноична система е в състояние да проникне и до най-малките подробности от живота на един човек, нарочен за „враг на народа“, само заради желанието си да избере свободния свят.

ЗА АВТОРА

Борислав Чипориков, доктор на юридическите науки, е роден през 1926 година в София. Завършва Юридическия факултет на Софийския университет и до 1957 г. работи като адвокат в Юридическа консултация номер 6 в София. През същата година напуска България и се установява в Гьотинген, ГФР. Завършва докторантура по право в Университета на Гьотинген, а впоследствие се посвещава с успех на самостоятелна хотелиерска дейност в Германия. Днес притежава няколко хотела в Мексико и Калифорния, САЩ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here