С пищна церемония за световната гала премиера на ТОР: Богът на гръмотевиците от Марвел студио най-после разкриха още един от основните фрагменти в историята на „Отмъстителите” (The Avengers), тази за падналия бог Тор.

Сред гостите на червения килим в Сидни, Австралия, бяха и звездите от филма Крис Хемсуърт, Том Хъдълстоун, младата актриса Кат Денингс и режисьорът Кенет Брана. Антъни Хопкинс и бременната Натали Портман не успяха да присъстват на събитието, но вероятно ще зарадват зрителите на американската гала в началото на май 2011 г.

Епичната приключенска история ТОР: Богът на гръмотевиците, вдъхновена от митологията на древните викинги, е за пътя на страховития герой Тор, прогонен на Земята от царството Асгард. Истински и живи персонажи с митологични имена населяват света на Тор и разкриват универсалните противоречия, които движат човека.

Синът, нетърпелив да се докаже пред баща си Один (Антъни Хопкинс), е в остър конфликт със смъртно обидения си брат Локи, но е подкрепян от жената, която му помага да види света с нови очи (Натали Портман). Падналият бог Тор, открива своята човешка същност на Земята, за да научи урока, който кралят на Асгард иска да му даде, и да достигне до мъдростта, която ще го превърне от смел, но арогантен воин, в достоен наследник на престола.

На фона на невероятни 3D ефекти, както на Земята, така и в митологичното кралство, борбата между мощните сили на злото и падналия бог ще отведе зрителя на зрелищно пътуване през вселената на Марвел.

След като по-късно това лято от студиото ще ни покажат и „Капитан Америка: Първият отмъстител, всички фенове с нетърпение очакват да сглобят пъзела на цялата Вселена на Марвел през май 2012 г. с филма Отмъстителите („The Avengers).

На 26 април по време на българската гала премиера, гостите ще могат да премерят сили с митичния чук на ТОР – Мьолнир и да изпитат ефекта от електрическото поле на гръмотевиците, чрез истинска фарадеева клетка, любезно предоставена от Национален политехнически музей, София.

ТОР: Богът на гръмотевиците излиза в 3D киносалоните и Mtel IMAX в България на 29 април 2011 г., седмица преди премиерата в САЩ. От 27 април най-верните фенове на Марвел ще могат да видят филма и предпремиерно в Mtel IMAX.

 

ФОТО ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕМИЕРАТА

 

Вашият коментар