На пресконференция вчера, организаторите на едно от най-очакваните събития в света на киното тази пролет, обявиха филмите, които ще се борят за престижните отличия в Кан. Сред изненадите на фестивала ще е специална прожекция извън конкурсната програма на филма „Карибски пирати: В непознати води”. След световната гала премиера на 7 май в DisneyLand, Калифорния, зарителите във френския град ще са сред първите гледали новите приключения на Капитан Джак Спароу.
Очаква се на събитието да пристигнат всички звезди от филма начело с Джони Деп, Иън Макшейн, Джефри Ръш и Пенелопе Круз, която наскоро получи своя звезда на Алеята на славата в Холивуд. Сред гостите ще са продуцентът на филма Джери Брукхаймър и режисьорът Роб Маршал. Интересът на световните медии ще е съсредоточен и върху местната, френска знаменитост Астрид Берже–Фрисби. В „Карибски пирати: В непознати води” младата актриса, добре позната в страната си, дебютира на американската кино сцена в ролята на мистичната русалка Сирена.
На 7 май в DisneyLand, Калифорния е световната гала премиера на „Карибски пирати: В непознати води”, на която ще присъстват знаменитости от развлекателната индустрия и бизнеса. Събитието е планирано в оригиналния пиратски парк, вдъхновил поредицата и ще е първата правена до сега 3D премиера на открито.
В „Карибски пирати: В непознати води” нови герои допринасят за характерното забавното звучене на поредицата. Сред тях са Черната брада /Иън Макшейн/, типичният пират негодник, неговата дъщеря Анджелика /Пенелопе Круз/, мошеничка от миналото на Джак Спароу и Филип /Сам Клафлин/ – млад и загадъчен мисионер. Ще видим и Джефри Ръш, който за четвърти път пресъздава ролята на капитан Хектор Барбоса – противникът на Джак Спароу, но този път преминал на страната на английския двор. В четвъртият филм от предицата се завръща и легендарния китарист на Ролинг Соунс, Кийт Ричардс, в ролята на бащата на Джак Спароу – капитан Тийг.
Новите приключения на пиратите в търсене на Изворът на младостта са изпълнени с традиционните за поредицата комични ситуации и духовити персонажи, а режисьорът Роб Маршал разказва вълнуваща история за истина, измяна, младост и смъртоносно наследство.
„Карибски пирати: В непознати води” завзема българските и световните киноекрани на 20 май 2011 г. и е първият от поредицата, който излиза в Disney Digital 3D формат и Mtel IMAX.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ТУК

 

Вашият коментар