imagesЧували ли сте за Лий Даниелс? Най – вероятно да. А някои от вас може би не? Лий Даниелс продуцира „БАЛЪТ НА ЧУДОВИЩЕТО“, за който Хали Бери грабна Оскар за главна женска роля, ПРЕШЪС, за който Моник прибра Оскар за поддържаща женска роля а сценаристът прибра Оскар за адаптиран сценарий. Освен това той за пръв път ни показа зрелия Зак Ефрон редом до Матю Маконъхи и Никол Кидман във ВЕСТНИКАРЧЕТО. Лий Даниелс стои и зад изключително награждавания и критически одобряван THE BUTTLER от 2013г. , с участието на Опра Уинфри, носителят на Оскар Форест Уитакър,  Джон Кюсак и др. Върху THE BUTTLER, Лий Даниелс работи заедно с Дани Стронг. След този филм, те ще поемат един друг проект. Един сериал, за телевизия FOX, който ще подготват и заснемат през 2014г. и пуснат на 07.01.2015г. Един сериал, който за винаги ще пренапише историята на това как се прави успешен такъв и ОТ КАКВО имат нужда зрителите.

rsz_tv_shows_empire

Лий Даниелс е един от най- успешните афро- американци в Холивуд. Многократно малтретиран като дете от собствения си баща хомофоб, заради хомосексуалните му наклонности, зрелият Лий Даниелс излива гнева си в ПРЕШЪС и сериала ИМПЕРИЯ, които до голяма степен олицетворяват това, с което той се е борил, като малък. Работил като кастинг режисьор, мениджър още през 80г. с Принс, през 2000г. той създава Lee Daniels Productions, а първият му филм е Балът на Чудовището с Хали Бери, Били Боб Тонтън и покойният Хийт Леджър. Работил по кампанията на Бил Клинтън, творил заедно с ЕЛ ЕЛ КУЛ ДЖЕЙ, Алиша Кийс. Сред актьорите с които е работил влизат още носителката на Оскар Хелън Мирън, Кевин Бейкън, Джоузеф Гордън- Левит, Стивън Дорф и др. Той е помогнал на близката му приятелка Марая Кери да се изправи, след актьорския и провал „Всичко което блести“ и я кани в „Прешъс“, където малката и но значима роля оставя следа…..

Работата по първият сезон на „ИМПЕРИЯ“, където Лий работи заедно с Дани Стронг,  започва в началото на 2014г.  Рискът е ОГРОМЕН. Никога до сега не е имало сериал, в който 95% от аткьорите да са чернокожи, никога до сега не е имало сериал, който да показва Enterteinment индустриата по такъв начин. Подготовки, снимки, кастинг, привличане на световни знаменитости, попълване на главните роли с изключително талантливи, почти непознати лица, създаване на най- горещата музика на нашето време и…. колаборацията е готова. На 07.01.2015г. дебютира пилотния епизод, който удря 10 мил. зрители. За сериал, стартирал в средата на сезона, това е истински рекорд. Следва един от най- небивалите възходи в телевизионната история, следва най- касовата продукция на телевизия ФОКС. Следва старт по всички branch-ове на ФОКС по целия Свят. Не мога да си спомня друг сериал, който толкова бързо след американската му премиера да удари и родния телевизионен екран. На 23-ти януари телевизия ФОКС започва излъчването на ИМПЕРИЯ и в родния ефир. С излизането на епизод 2, FOX подновяват сериала за ВТОРИ сезон.

empire

Очаквайте втората част на нашия разказ за феномена ИМПЕРИЯ, в който ще ви запознаем с изумителния каст, за който тепърва ще научавате, четете и който със сигурност Холивуд ще погълне през следващите месеци.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here