nai dalgoto patuvandeАйра и Рут и Люк и София са две двойки, разделени от времето и възрастта си. Те нямат почти нищо общо по между си, докато серия от неочаквани събития не преплитат съдбите им. Авторът на бестселъри Никълъс Спаркс (Тетрадката, С дъх на канела) представя една необикновена романтична история, която започва от кутия със стари писма, описващи изпълнения с любов, мъдрост и преживявания житейски път на влюбена двойка. Тя ще помогне на Люк и София да открият истинската стойност и смисъл на обичта.

София (Брит Робъртсън), студентка в университета Уейк Форест, е на крачка от сбъдването на мечтата на живота й. Само няколко седмици преди дипломирането си, тя е одобрена на стаж в престижна нюйоркска галерия. За София бъдещето й е ясно. До момента, в който нейна приятелка не нахлува с чифт каубойски ботуши и покана за родео. Въпреки че не си пада по тези неща, София отстъпва и двете момичета се озовават на местата си сред група фенки на обяздването на бикове.the-longest-ride

На входа към арената е Люк Колинс (Скот Истууд), който се подготвя да язди бика осем секунди, които ще го изкачат обратно на първото място във Професионалната родео лига. Завръщайки се след сериозна травма от предишно състезание, Люк е твърдо решен да си върне шампионската титла в този опасен спорт. Но бикът изненадващо го напада, и Люк се покатерва на оградата. Шапката му излита и пада в скута на изненаданата София, очите им се срещат за миг – достатъчен за Люк да разбере, че иска да опознае тази красавица. „Ще ми я пазиш ли?“, пита той момичето. И като бикът се врязва в оградата, Люк изчезва, оставяйки София без дъх.

Вечерта София носи шапката на Люк, но вместо си я вземе обратно, той я кани на среща. Тя приема, без да предполага, че тази стъпка завинаги ще промени живота й.

scott-eastwood-to-portray-lead-role-in-nicholas-sparks-adaptation-the-longest-rideЖивотът на деветдесет и една годишният Айра Левинсън (Алън Алда) също е претърпял промяна. След като е загубил съпругата си Рут преди осем години, той се впуска в пътуване до Северна Каролина и художествения колеж Блек Маунтан, където е купил първата рисунка на Рут, поставяйки началото на колекция, която обхваща десетилетията на брака им.

Пътуването на Айра под леещия се дъжд приключва с катастрофа, когато той губи контрол над колата и тя излиза извън пътя. Автомобилът избухва в пламъци и Айра усеща как някой го издърпва от него. Това са Люк и София. Въпреки, че в полусъзнание, Айра мисли единствено за пълната с писма кутия, която е останала в колата. София смело се връща и спасява кутията от огъня.

По-късно в болницата София му я връща, а успокоеният Айра я моли да му прочете пиimagesсмата. Двамата се сближават и София открива колко общи неща има между двете двойки. Тя вижда, че независимо от разликата във възрастта, животът на младите Рут (Упа Чаплин) и Айра (Джак Хюстън) е бил изпълнен с много от предизвикателствата, пред които са изправени сега Люк и София. Животът на две двойки „ще се слеят и изпитаната мъдрост ще ръководи Люк и София през тяхното пътуване.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here