Walt Disney Pictures и Lucasfilm вече официално могат да се похвалят, че „Междузвездни войни: Последните джедаи“ е най-касовият филм за 2017г. в САЩ. Неговите приходи в рамките на календарната година в световен мащаб надхвърлят $1,1 млрд. Подготвили сме ви 10 добри идеи, които всъщност са били променени или изхвърлени от финалната версия на филма, решение взето от неговия режисьор Райън Джонсън. Но дали тези идеи не ни дават насоки на къде ще върви историята в епизод 9? Представяме ви първите 5, подплатени със съответните кадри СЕГА, а финалните пет оставяме за десерт ( ще ви ги покажем в близките дни). Имайте предвид, че ако все още НЕ СТЕ гледали филма, тази статия ще съдържа много спойлери, които могат да развалят удоволствието ви. Четете на собствена отговорност.

10) Грубо събуждане

В първонаачалните сторибордове след легендарните начални надписи, камерата се навежда мнооооооооооого надолу до… Фин, който се събужда в своята медицинска капсула, което всъщност се случва доста по-късно във филма, след самата битка (каквато е кино версията на сцената).

9) Роуз всъщност е била Поу

Райън Джонсън е смятал да изпрати Поу на пътешествието с Фин до Канто Байт, но отново решението му е преминало против продължаването на епичните, космически отношения на двамата мъже.

Беше скучно. Просто двамата на едно пътешествие. Разбрах, че нещо не е наред, когато погледнах диалога им и установих, че няма какво да разменя в думи, помежду им. Между тях няма конфликт. За това трябваше да измисля друго. Фин се нуждаеше от друг, който да дойде с него. Някой, който всъщност да го предизвиква и подтиква напред, да му бъде контрастен. Така се появи идеята за Роуз.

8) Фин и Пейдж в бомбандировача

Първите чернови за Последните джедаи са започвали историята  някъде по-късно във времевата линия и не са били пряко продължение ВЕДНАГА след „Силата се пробужда“. Това е най-видимо, когато става ясно, че Пейдж (сестрата на Роуз) в началната идея е била на бомбандировача с Фин, вместо самотния бомбаджия от съпротивата, който умира при пускането на бомбите върху Дреднаута на Първия Ред.

7) Люк Скайуокър и Кило Рен са били планувани, като гологлави…

Концептуалните рисунки показват един вариант на възрастния Люк Скайуокър без коса, като будистки монах, с плитка от коса идваща отзад, точно като Падауан. Снимката включва и три сини линии на челото. Това е било във връзка с оригиналните концепции на Лукас, че Люк ще се превърне в нещо като полковник Къртз от Апокалипсис Сега. Друга концептуална рисунка показа как би изглеждал Кило Рен без коса, след което е решено, че унищожаването на шлема му е достатъчно. Друга концептуална рисунка показва Адам Драйвър подмладен, за да изглежда като много младо момче, за сцената със спомените на Люк от тренировките в джедайския храм.

6) Храмът на Люк в стилът на Джордж Лукас

Идеята за това Люк да бъде на отдалечен остров са по стари от периода, в който наемат Джей Джей Ейбрамс за „Силата се пробужда“. Идеята е от времето, когато Лукас е отговарял за преходния екип, който ще работи по собствените му идеи, за продължаващата трилогия. За разлика от прашните, древни руини, които виждаме в епизод 7 и 8, Лукас си е представял по- аеродинамична сграда, приличаща на златен купол. Тази визия би се доближила много повече до предисториите. Името на Рей е било Кира в първоначалните разговори, а сцени от нейните тренировки са били базирани на кадри от „Седемте самураи“.

Продължи да четеш позициите от 5 до 1, тук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here