Ако сте пропуснали първата част, може да си я припомните ОТ ТУК!

„ИМПЕРИЯ“ И НЕГОВИЯ ИЗУМИТЕЛЕН КАСТ

231572.281x308Теранс Хауърд  или ЛУШЪС ЛАЙЪН

Терънс е сред първите актьори, които се присъединяват към сериала без колебание. Имайки завидна музикална кариера зад гърба си и солов албум SHINE THROUGH, който излиза през 2008г. от Колубиа Рекърдс, Терънс е автор или съавтор на всички парчета от него и го описва, като градско кънтри. В оскаровият Hustle and Flow от 2005г.  Хауърд изпълнява лично всички парчета на героят му, който също е рапър, включително песента HARD OUT HERE FOR A PIMP, която грабна Оскар за най-добра песен същата година. За същият филм Терънс Хауърд, наред с всички номинации и статуетки, които обира по време на сезона на кино награди, получава и номинация за Оскар за главна мъжка роля.

Лушъс е могъщ магнат, собственик на една от най-успешните музикални империи „EMPIRE ENTERTAINMENT“. Живее с доста по-млада от него жена -Аника, с която няма сключен брак. Истинската му съпруга Куки (изумителната Таражи П. Хенсън) излиза от затвора след прекарани 17 г. там заради него. Лушъс е хомофоб до мозъка на костите си, а един ден разбира че има АЛС и му остават не повече от 2 години живот. Това променя всичко и той трябва да избере на кой от тримата си сина да завещае своята хип-хоп империя. Най-големият Андре, който е изумителен финансист, общественик и мениджър, без никакъв музикален талант, страдащ от би полярно разтройство на настроенията. Средният и най-талантлив от тримата е изключителен музикант, хитмейкър, човек с огромна душа и …. гей. Живее с дългогодишния си приятел Майкъл в апартамент, за който плаща баща му. Най-малкият е обсебен от славата рапър, който си пада по по-зрели жени и не го интересува нищо друго освен музиката и жените и славата.

Таражи П. Хенсън или КУКИ ЛАЙЪНimg_9176

Таражи е неизбежният избор за най-обичания образ в ИМПЕРИЯ – този на бившата затворничка и съпруга на Лушъс -КУКИ ЛАЙЪН. Таражи е на 44 г., но носи душата на 20 годишна и така умело съумява да придаде  матриархата в семейството на чернокожи, че е невъзможно да си представим друг в тази роля. Тя участва редом до Терънс Хаурд в „Hustle and flow“от 2005 г., където изпълнява ролята на Shug. От 2011 до 2013 г. тя участва в сериала „Под наблюдение“ където изпълнява ролята на детектив Джозелийн Картър. Истинският и удар идва през 2008 г. с участието и в Странният случай на Бенджамин Батън, където играе редом до Брад Пит и Кейт Бланшет. За ролята си на Куийни, тя получава номинация за Оскар за поддържаща женска роля. Таражи дава гласа си за парчето на 3-4 Мафия „Hard Out there for a Pimp“, от HUSTLE AND FLOW, за което хип-хоп бандата се превръща първата афро-американска такава, печелила някога Оскар за най-добра песен.  Тя е активист в организацията People for the Ethical Treatment of Animals. В свои интервюта, тя многократно е казвала, че предпочита да излезе гола, от колкото да се появи облечена в животинска кожа, само за да е модерна. И буквално го прави, за една такава кампания. През 2015 г. тя участва в кампания на  NOH8 Campaign за еднополовите бракове.

Куки е може би най-колоритният, обичан и обсъждан образ в ИМПЕРИЯ, след синът и Джамал. Нейните $400 хил. от наркотици стартират компанията Empire Entertainment.  Тя влиза в затвора за да спаси мъжа си, който НЕ ИДВА да я види след това. Прекарва 17 г.,след което излиза и се запознава със зрелите си деца – Джамал, който е единственият я посещавал, през всичкото това време, Хаким, който при първата им среща я нарича кучка, а тя го пребива с една метла и Андре, който е улегнал мъж, живеещ с бяла жена….. Куки е истински доминант и не се дава НА НИКОЙ и НИЩО. Тя е способна да стъпка и да се опълчи на Лушъс и тя е истинската природна стихия, блъскаща Джамал към успешна кариера. Тя вярва в него, както никой друг и НЕ И ПУКА, че в леглото му има „един малък мексиканец“, както тя го нарича още с появяването си в първата серия. Отношенията и с Хаким и Андре стартират зле, но с развитието на историята и героите, те се променят. Куки се сблъсква с омраза, лъжи, напразни обещания, една изобличаваща я сделка с федералните, смърт, неприязън…. но нищо не може да я отдели от семейството и и компанията, която тя е стартирала, нито от нейният гениален син-гей. Куки е истинска модна икона, наема най-унищожителната възможна асистентка и премазва всичко и всички по пътя си към целта.

Следващият път ще ви запознаем с изгряващите звезди на Джуси Смолет (Джамал Лайън), Яз (Хаким Лайън) и Трай Биърс (Андре Лайън). За да подразним любопитството ви:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here