nai dalgoto patuvande

Ако сте пропуснали предходните части, може да си ги прочетете, както следва: ЧАСТ ПЪРВА, ЧАСТ ВТОРА и ЧАСТ ТРЕТА.

ЗА ПРОДУКЦИЯТА

            Най-дългото пътуване отвежда актьорите и творческия екип в Северна Каролина, в крайбрежния град Уилмингтън и в сгушено в полите на планината Блу Ридж градче Лейк Девоушън.

Спаркс, който е отраснал в Северна Каролина, отдавана се е влюбил в мястото и е решил тук да живее със семейството си. Той с гордост показва на останалите членове на продукцията какво всъщност означава да си от Северна Каролина.

Проучването на локация, която да съответства на града, в който Айра е израснал е приятна задача за създателите на филма. „Открихме този град в Северна Каролина – Уолъс. – казва Тейтел. – И той изглежда все едно сме се върнали назад във времето – тук нищо не се е променило. Спряхме се на една от блоковите улица, която не изисква много промени. Сградите придаваха усещането за 40-те години. Тук заснехме тържествата по случай края на Втората световна война. Беше една невероятна сцена, истински парад в центъра на града.“

За сцените на Айра и Рут от 1940 г, град Уилмингтън служи като декор за жилището, синагогата и красивите къщи във викториански стил. Градът на Уолъс е мястото, където Айра е израснал и среща Рут. A фермата, близо до Ъилмингтън служи за снимките от бойното поле на Втората световна война.

Сцените, в които действието се развива в наши дни, с участието на Люк и София, са заснети в Джаксънвил, където има открита арена за обяздване на бикове и в Уинстън Салем.

# # #kinopoisk.ru

Последната дума за филма Най-дългото пътуване е на човека, от когото започна всичко: авторът Никълъс Спаркс – категоричен фен на филмовата адаптация. „Ние бяхме благословени, – казва Спаркс.  – Това беше впечатляваща продукция. Бил съм много щастлив с филмите, базирани на мои книги, но Най-дългото пътуване бе едно уникално преживяване. В него има родео, съвременна романтика между Люк и София, бракът на Рут и Айра. Това са почти като три филма в една. Имаше много идеи и мисли, как точно да ги съберем и да ги направим да изглеждат автентични, доколкото е възможно. И с помощта на филмовата магия, те се обединиха заедно по грандиозен начин.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here