Премиера в България: 06.01.2012г.
Световна премиера: 30.09.2011г.
Жанр: Криминален, Драма
Продължителност: 100 минути
Формат: 2D
Сценарист: Уил Райзър
Режисьор: Джонатан Ливайн
В ролите: Джоузеф Гордън-Левит, Сет Роугън, Анна Кендрик, Брайс Далас Хауърд, Анджелика Хюстън
Разпространител: Форум Филм България / Relativity Media

Млад мъж превръща опасна болест в уникална възможност да изживее живота 50/50. Това е забавна, трогателна и оригинална история за приятелството, любовта и оцеляването, където главните роли се изпълняват от Джоузеф Гордън-Левит и Сет Роугън.
Адам Лърнър /Джоузеф Гордън-Левит/ има прекрасен живот – талантлива и сексапилна приятелка художничка и страхотна работа в Националното обществено радио. На 27 години изглежда, че има всичко. Но когато Адам открива, че страда от рядка и евентуално смъртоносна форма на рак, животът му се превръща в хаос. Писателят Уил Райзър също е водил своя лична битка с рака и се вдъхновява да напише оригинален сценарий, отразяващ сблъсъка на комизма и страданието, който отвежда съвършено неподготвения герой на необичайно и често смехотворно пътуване.
Когато светът му започва да се променя по всякакъв начин, Адам е изправен пред добронамерените, но натрапчиви опити на приятелите и близките си да облекчат нещата за него. Най-добрият му приятел Кайл /Сет Роугън/ използва състоянието на Адам, за да предизвика съчувствие в момичетата и да му осигури секс. Властната му майка /Анджелика Хюстън/ вече не вижда него, а само собствените си страхове. Иначе вечно заетата му приятелка Рейчъл /Брайс Далас Хауърд/ се опитва да се откъсне от все по-натоварения си социален живот, а Катрин /Ана Кендрик/, неопитният терапевт, който му е назначен, се бори да удовлетвори потребностите на едва третия си клиент в този неочаквано забавен филм, който ни припомня, че понякога смехът е най-доброто лекарство.
Монтажист на лентата е Зени Бейкър /”Следи и докладвай”/. Художник на продукцията е Ани Спиц /”Сайръс”/. Художник по костмите е Карла Хетланд /”Ефектът на пеперудата”/.

Вашият коментар