Enthusiast_Intrigite-na-Tudorite_cover-firstВ края на февруари „Ентусиаст“ публикува историческия роман „Интригите на Тюдорите“ от Кристъфър Гортнър. След огромния успех на „Тайната на Тюдорите“, и втората книга завладя милиони читателски сърца. Авторът на „Елизабет Първа“ Маргарет Джордж споделя: „Интригите на Тюдорите“ заплита невероятна мрежа от подозрения и интриги. Блестяща историческа загадка и трилър с изключителни герои. Тук ще се сблъскате с Елизабет Тюдор и нейния Робърт Дъдли в такава светлина, в каквато рядко сте ги виждали“. Книгите на Гортнър получават световно признание и до момента са преведени на 21 езика, продадени са над 400 000 екземпляра. Авторът е популярен и сред българската читателска аудитория с историческите романи „Признанията на Катерина Медичи“, „Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска“ и „Последната кралица. Историята на Хуана Лудата“.

Enthusiast_Christopher-Gortner_picКристъфър Гортнър притежава невероятния талант да кара миналото да оживява. Интригите в двора на Тюдорите никога не са изглеждали по-смъртоносни. Забранени желания и смъртоносни съперничества изправят две сестри една срещу друга и потапят дръзкия герой Брендън Прескът в измамен лабиринт. Книгата е изпълнена със смайващ, секващ дъха екшън, тъмни обрати и неочаквани разкрития.

Добре дошли в света на шпионажа през ХVІ в. – времена, в които една грешна дума или едно неуместно писмо са способни да затворят всекиго в Тауър или да му отсекат главата. Историческата обстановка по време на управлението на Мери е чудесно обрисувана –  предателствата, политическите катаклизми, страхът и лудостта, разкриващи един от най-вълнуващите и бурни периоди в английската история. Гортнър майсторски пресъздава епохата, а читателят с лекота е  въвлечен в напрежението и интригите.

В двора на Мери Тюдор шпионажът е опасна игра. Никой не го знае по-добре от Брендън Прескът – човек, чието минало е не по-малко опасно от настоящето. Въвлечен в смъртоносна игра на котка и мишка със загадъчен противник, който крие ужасяваща тайна, Брендън се впуска в отчаяна надпревара с времето, за да се сдобие с личните писма на полусестрата на Мери – принцеса Елизабет, но осъзнава, че в този мрачен свят на предателства и измами, където на първо място е властта и една сестра може да се обърне срещу друга, нищо – и никой – не е такъв, какъвто изглежда.

Страстен романс и дворцова политика са в сърцето на „Интригите на Тюдорите“ – роман, изпълнен с предателства, смърт и интриги. В умелите ръце на Гортнър сюжетът оживява – история и мистерия се преплитат със страшна сила, за да разкажат за опасностите и обратите в английската история.

Вашият коментар