Няколко човека от екипа на хит поредицата „Къща от карти“ са разговаряли АНОНИМНО със CNN. В разговора, те са описали поведението на Спейси, като „хищник“, включва докосване БЕЗ тяхно съгласие, сурови коментари по техен адрес. Тези таргетирани хора са мъже и всички са млади. CNN публикува материала И онлайн.

Още няколко човека излязаха на светло, обвинявяйки звездата в сексуален тормоз, след случката с актьора Антъни Рап, за която ви информирахме наскоро. Кевин Спейси сподели в публичния си профил, че търси лечение.

Бивш асистент на продукцията е споделил пред СNN, че в отминал сезон на поредицата, Спейси го е обидил сексуално. Бил е изпратен да го вземе и докара на снимачната площадка, на около 30 мили от Балтимор. Спейси е поел шофирането и докато е карал, си поставил ръката върху панталоните на другия мъж.

Бях шокиран. Той бе мъж  с изключително много власт в шоуто, а аз бях някой много ниско във веригата.

В друг случай, той е помогнал при пренасянето на личните вещи на Спейси в караваната му. Там актьорът го е обградил , запречил е изхода и е осъществил нежелан контакт с мъжа. След като той е отказал, Кевин е станал видимо радразнителен и е напуснал снимачната площадка за деня.

Мъжът ВЕЧЕ се е оплаквал от сексуално нападателното поведение на Спейси и преди.

Още няколко човека са проговорили срещу актьора и неговото неприемливо, сексуално поведение. Жена , работеща като асистент в продукцията, е споделила, че МНОГО от мъжете работещи наоколо са се чувствали неудобно около Спейси. Тя допълнила, че е виждала многократно носителят на Оскар да се приближава до някого, да го поздравява, да се ръкува с него, след което да смъква ръката на отсрещния човек до ципа на панталона си или да поставя своята ръка на неговите панталони. Някой са го виждали да „навдига шорти“ на снимачната площадка, но никой не е смеел да проговори, защото са смятали, че никой няма да им повярва и ще ги уволнят.

CNN са поискали коментар от Спейси за новите обвинения, но НЕ СА получили. NETFLIX излязаха с изявление:

Току що ни информираха за инцидент от преди 5г. , който е бил разрешен леко. Във вторник, в сътрудничество с MRC прекратихме снимките, знаейки, че Кевин Спейси няма да присъства на снимачната площадка до сряда. Нямаме информация за друг инцидент с Кевин Спейси на снимачната площадка. Продължаваме работата си с MRC и други партньори, за да осигурим безопасна и уважаваща хората, работна атмосфера. Ще продължим да работим с MRC през този хиатус за да преценим правилния път за напред (що се отнася до продукцията). Нямаме друго за споделяне към този момент.

MRC (компанията за Къща от карти) направи СЪЩО изявление:

Изключително сме притеснени да научим за новите обвинения изнесени в пресата от членове на екипа и касаещи сексуално посегателство от Кевин Спейси. Като продуценти на поредицата, това да създадем безопасна среда за работа на екипа и актьорите е наш топ приоритет. Призоваваме ВСИЧКИ служители да докладват ВСЕКИ инцидент БЕЗ страх от уволнение или друго. Ние разследваме и взимаме съответните действия след ВСЯКО оплакване. През 2012г. човек от екипа сподели притеснение за конкретна забележка и жест, направени от Кевин Спейси. Бяха предприети моментални действия от наша страна, след като разгледахме случая и всичко бе разрешено мигновено за ВСИЧКИ участници. Г-н Спейси е участвал в тренировъчния процес и от тогава MRC не са получавали други оплаквания, касаещи г-н Спейси.

Продуцентската компания е стартирала анонимна гореща линия за оплаквания и назначила кризисни консултанти и правни съветници , които да помагат на служители при жалбите им от сексуално посегателство.

Вашият коментар