СВЕТОВЕН ДЕН НА СМЪРФОВЕТЕ

Кълвър сити, Калифорния/Брюксел, Белгия, 25 юни 2011 – По повод Световния ден на смърфовете, фенове на популярните анимационни герои поставиха 2 нови рекорда на Гинес: за най-много хора облечени като смърфове на едно място и за най-много хора облечени като смърфове в различни точки на света в рамките на 24 часа. Съобщението бе направено днес от Марк Уайнсток, президент „Глобален маркетинг” към Sony Pictures. Глобалното събитие бе организирано от Sony Pictures Entertainment и Sony Pictures Animation по повод предстоящата премиера на пълнометражния „Смърфовете”, който ще се разпространява в България от 19 август благодарение на Александра филмс.

Хора по целия свят се събраха пременени като смърфове (бяла шапка, бели панталонки и обувки, и боядисано в синьо тяло), за да отпразнуват рождения ден на Пейо – създател на любимите им герои. Съдии, изпратени от централата на Световните рекорди на Гинес, потвърдиха, че 4 891 хора са присъствали едновременно в 11 точки на земното кълбо, за да поставят нов рекорд за най-много хора, облечени като смърфове в рамките на 24 часа. Предишната рекордна бройка бе 2 510.

Световният рекорд бе поставен от хора в Брюксел (родния град на Пейо), Атина, Хага, Дъблин, Мексико сити, Панама сити, Варшава, Москва, Йоханесбург, Ню Йорк и Лондон.

„Вълнуващо е да видиш толкова много хора, които са дошли, за да отбележат този паметен ден в историята на смърфовете,” с нескрита радост отбеляза Марк Уайнсток. „Поставянето на два нови рекорда на Гинес е признание за нестихващата вече повече от 50 години обич към малките сини герои, които съвсем скоро ще поемат на най-голямото си приключение по киноекраните в целия свят.”

„Изключително сме впечатлени от нивото на координация, което е постигнато от организаторите, за да може да премине успешно този опит за поставяне на нов рекорд,” коментира Александър Випирайленко, представител на рекордите на Гинес. „Прилагаме стриктни правила към всеки един опит за рекорд и бе вълнуващо да видим как предишния рекорд бе не просто преодолян, а надминат с огромна разлика.”

Световният ден на смърфовете се разпростря от осветените паметници в Бразилия до семейни забавления в градините Тиволи в Дания. Във Франция фигурки на смърфовете заеха по-голямата част от площада пред Айфеловата кула.

За повече информация относно Световния ден на смърфовете моля посетете www.GlobalSmurfsDay.com или се обърнете към местния разпространител на Columbia Pictures. Снимки от събитията по целия свят може да свалите от www.globalsmurfsdayeventphotos.com. Видео репортажи могат да бъдат свалени от http://sonyintl.epk.tv/.

Смърфовете поемат през август на първото си 3D приключение в една смесица от анимация и игрално кино, която предлага най-доброто семейно забавление през лятната ваканция. Злият магьосник Гаргамел успява да запрати смърфовете в нашия свят и те се озовават в Ню Йорк. Те трябва да намерят обратния път преди Гаргамел да ги е заловил. Режисьор на филма е Раджа Госнъл („Сам в къщи 3”, „Агент XXL”, „Скуби Ду”).

ИСТОРИЯТА НА СМЪРФОВЕТЕ

Смърфовете са създадени от Пейо през 1958 като част от популярен комикс. По-късно техните приключения се пренасят на малкия и големия екран. Освен това смърфовете са вдъхновение за редица хитови песни, продали милиони копия, а също така са продадени огромни количества играчки с лика на любимите на децата сини герои. Като цяло повече от 3000 продукта използват визията на смърфовете и с тяхна помощ световноизвестни марки успяват да лансират новите си продукти. Непрестанно се появяват нови идеи за рекламни кампании със смърфовете, което прави техния успех глобален!

За Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment (SPE) е дъщерна фирма на Sony Corporation of America, подразделение на базираната в Токио Sony Corporation. Глобалните операции на SPE включват производство и разпространение на филми; продуциране на телевизионни програми; придобиване и експлоатиране на права за домашен показ на медийни продукти; глобална мрежа от телевизионни канали; опериране с дигитално съдържание; менажиране на филмови и телевизионни студия; разработване на нови развлекателни продукти и технологии. Всички тези дейности достигат по един или друг начин до над 140 страни в целия свят. За повече информация моля посетете http://www.sonypictures.com.

За Sony Pictures Animation

Sony Pictures Animation продуцира анимационни развлекателни продукти за публиката по целия свят. Сред хитовете на компанията са номинираният за Оскар през 2007 „Всички на сърф” и апетитното 3D предложение от 2009 „Облачно с кюфтета.” Освен „Смърфовете 3D” предстои премиерата и на още едно хитово заглавие на Sony Pictures Animation – „Хотел Трансилвания 3D”. Заедно със студио Aardman компанията работи по други два филма – компютърно генерираната анимация „Коледата на Артур” в 3D и приключенския The Pirates! Band of Misfits (3D). „Ловен сезон 3”, част от успешната поредица на студиото, бе пуснат в продажба на DVD и Blu-ray през януари 2011.

За Lafig Belgium S.A.

Белгийската компания Lafig държи правата за продуциране на аудио-визуални произведения с герои от света на смърфовете и световните права за лицензиране на продукти свързани с лика на смърфовете (заедно с IMPS). Lafig се контролира от наследниците на Пиер Кълифорд, по-известен под псевдонима Пейо, който създава смърфовете преди повече от 50 години. Семейство Кълифорд се грижи за опазване на най-ценното фамилно наследство и за благополучието на любимите на милиони сини човечета.

За Световните рекорди на Guinness

Световните рекорди на Гинес (www.guinnessworldrecords.com) са най-авторитетното мерило в областта на поставяне на рекорди. Публикувана за пръв път през 1955 година, книгата с рекорди на Гинес неизменно присъства в класациите за бестселъри и понастоящем продава по 2,5 милиона копия на 22 езика в над 100 страни. Марката Guinness се разпростира в широк кръг от медийни канали, като световното й телевизионно разпространение достига до над 250 души годишно, а уебсайтът е посещаван от над 13 милиона потребители. Събтията, организирани от рекордите на Гинес привличат и забавляват над 1,5 милиона човека по целия свят.


 

 

Вашият коментар