teaser6И така, ето че Шести сезон е тук и обещава да оправдае предшествениците си, подписвайки се с характерният за AHS стил. От 14.09.2016 стартира първи епизод на 6 сезон от култовата поредицата на FOX, с чисто нова и не по-малко заплетена история. Продуцентите Раян Мърфи и Брад Фалчък ни представят своите последни размисли и страсти, озаглавени „Roanoke“ представяйки ни историята за Роуноук Колонията, която изчезва безследно, без никакви следи. Разбира се, всичко това съчетано с богатото въображение на своите Създатели обещава да е не по-малко добър от досегашните 5 сезона. В Roanoke главните роли са поверени на доказалите се Сара Полсън, Анджела Басет и Кати Бейтс, а новото попълнение към познатия състав е Куба Гудинг Джуниър. Запазената марка на сериала е във всеки нов сезон да се канят актьори от големите за Холивуд, с което вниманието на зрителя да се прикове на момента. Безспорно, участията и играта на Джесика Ланг в 4 от сезоните на сериала, оказаха голямо влияние на продукцията и показа на зрителската аудитория, колко е важно да имаш добри актьори които да пресъздадат сценария брилянтно.

1452079092 В новия си сезон, сериалът е представен като документално риалити в което главни действащи роли изпълняват Сара Полсън и Куба Гудинг, докато разказвачите пред камерата са Лили Рейб и Андре Холанд. Анджела Басет влиза в ролята на Лий – сестрата на Мат Милър, а Адина Портър е разказващата Лий пред камера. Една от най-добрите роли в този сезон, именно тази на злодея е поверена на безупречната Кати Бейтс (Касапина) или Томасин Уайт, ръководителката на въпросната колония Роаноук. Тя играе дух, който пази земята си от натрапници, каквито се оказват Шелби и Мат Милър (Полсън и Гудинг) Лий (Басет) и Крикет Малоун (Джордан), които се оказват в доста тягостна ситуация, когато дъщерята на Лий изчезва и всичко започва да придобива своя демоничен смисъл. Въпреки че, сериала е в своето начало и сюжета тепърва започва да се развива, от FOX изглежда са се справили добре и летвата е вдигната високо. Съвсем нормално е и Лейди Гага да получи своето продължение, особено след „Златния Глобус“ който спечели за ролята си в миналия сезон на AHS – Hotel. Тя отново е сред гост-звездите, редом с вече познатите ни Фин Уитрок и Мат Бомър. Точно тази структорна антология по-която върви сериала е една от успешните формули за неговия успех, защото всеки сезон е независиим от предния и е с коренно различен сюжет, но актьорите взели участие в него се завръщат за продълженията. Всеки от тях е възможно да „умре“ в някой от епизодите и да се завърне с чисто нова роля в следващия сезон. И тук както и в предишните сезони, най-главна роля заема съспенса, със своите моменти на тревожност, напрежение и нервност от това КАКВО ще се случи и по-какъв начин. Разбира се, всичко това ни е познато от други филми на ужасите, но в света на сериалите и по-специално, в света на AHS това е ядрото, сърцето и същността на всичко. Когато погледнем към всеки предишен сезон виждаме, не просто поредния хорър сериал, а един надграждащ се хорър сериал.

american-horror-story-season-6-teasersВсяка история е по-добра от предишната но, в никакъв случай не я засенчва, за да разбере това, зрителят трябва да е изгледал внимателно всеки сезон и епизод и да очаква следващия, едва тогава може да си направи равносметка и да се убеди, че е трудно да си избере фаворит сред сезоните, защото всички са еднакво добри, въпреки различните истории, които проследяват те. От къща пълна с призраци, през Лудница и Сборище на вещици до Шоу за изроди и извратен Хотел на ужасите – всичко е толкова откачено че, нямаш търпение за следващия епизод! American Horror Story не е за всеки, а е за онези които гледат всичко и не пропускат нищо. Това е сериал в хорър жанра, жанр винаги приеман малко скептично и с доза предубеденост, но когато детайлите са добре изпипани и всичко замислено е също толкова добре представено, продуцентите и всички взели участие в такава продукция, получават най-голямата награда – зрителския интерес…е и доста от най-престижните филмови и телевизионни награди като „ЕМИ“ и „Златен Глобус“!!!

Вашият коментар