По покана на HBO Bulgaria, част от екипа на www.cineboom.eu посети събитието вчера, 09.09.2017г.

Инициативата е страхотна. Най-зрелищното събитие от подобен мащаб, на което екипа е присъствал, е международната конвенция Comic Con в Сан Диего, Калифорния. Тенденцията на родния формат е сходна- до няколко години пророкуваме събитие с много по-голям мащаб, много по-голямо значение и много по-значими гости.

Мястото е Интер Екпсо Център, гр. София. Пропусквателния режим граничи… с драконовски мерки за сигурност.

Aniventure Comic Con 2017 е място за фенове. Фенове на книги, на комикси, на сериали, на филми, игри, системи за виртуална реалност, среща на геймъри, фенове, принцеси, тъмни лордове, ВСИЧКО, което може да ви хрумне. 

Разхождайки се през различните зали на събитието може да видите всякакви приказни същества и да се снимате с тях. Там бе самият Кило Рен от „Силата се пробужда“, там бе кралица Церсей (първа с това име!), там бе Пришълецът (изключително зрелищен костюм), там бе Боба Фет, мернахме дори Нийгън с Лусил!

Ще пропуснем целият сектор с гейминг, гонзоли, виртуална реалност, състезания, томболи, награди и прочие, за всички геймъри… чисто и просто защото това НЕ Е част от тематиката на сайта и е материя, която нашия екип НЕ разбира. Но дори в този сектор енергията на феновете бе готова да пробие тавана.

Насочвайки се към сектора за кино, филми, аниме, книги и т.н. сякаш се потапяте в света на феновете. Екзалтирани лица, шантави костюми, усмихнати хора, непрекъснати разговори… По различните пунктове на ПРЕДСТАВЯЩИ по време на изложението, може да намерите всичко. Ама ВСИЧКО, което може да хрумне на един фен. От мъгълски „Хари Потър“ торбички, през магически пръчки, разпределителни шапки, гривни на различните домове- Таргариен, Старк, Ланистър, елементи от Междузвездни войни, японски кимона. Станциите за различни уъркшопове се пръскаха по шевовете от фенове, строящи и създаващи неща. В единия край стоеше арена за битки и източни бойни изкуства на участници, облечени в традиционни кимона.

За нас, като кино и ТВ запалянковци категоричния триумф бяха два от павилионите, този на FOX с акцент „Живите мъртви“ и този на HBO с акцент „Игра на тронове“. Хората от Fox бяха спретнали зрелищни банери на най-очакваните сериали, които ще завладеят екрана им тази есен. Включително гигантски банер на „Живите мъртви“, но най-апетитната част при тях бе снимка на феновете на специално поставен за целта зелен екран, която след това бива дигитално обработена и фенът се оказва преследван от зомбита в крайния вариант.

Най-голямата притегателна сила за това издание на събитието дойде от телевизия HBO, който успяха да доведат в България двама от актьорите от най-обичания и гледан сериал за всички времена „Игра на тронове“! Германецът Том Влашиха (многоликият бог) и звездата Кийша-Касъл Хюз (една от сестрите Пясък) посетиха родината ни и са водещите лица на цялата маркетингова кампания за събитието. За онези от вас, които са забравили, припомняме, че 13 годишната Кийша-Касъл Хюз бе най-младата актриса номинирана за Оскар за главна женска роля, за изпълнението си в Whale Rider от 2002г. Дори на място има обособена специална Meet and Great зона, в която фенове (притежаващи съответния билет) имат възможност да се запознаят на 4 очи, да поговорят и да се снимат ЛИЧНО със звездите. Те могат да бъдат видени на много места освен там- в специални интервюта по bTV, на голямата сцена на Експо Центъра в специална Q and A секция и др.

Паралелно със звездите, HBO България са организирали специална секция на Железния трон и знамената на всички домове до него (от Старк, през Таргариен та чак до Ланистър) на своя павилион! Всички фенове имат възможност да седнат на трона и да се снимат. Ако не са доволни от снимките си, могат да се поровят във фейсбук профила на HBO България след това и да си вземат от там професионална снимка от личния фотограф на телевизията, снимащ ВСЕКИ ФЕН на място, при неговото сядане.

Страхотно събитие, страхотно преживяване, което продължава и днес със специална facebook Q and A сесия с Том и Кийша и големият ПОДАРЪК към феновете- звездите излизат на голямата сцена за директна среща с тях днес, след обяд.

Втория ден на Aniventure Comic Con 2017 вече тече с пълна сила в Интер Експо Центъра в гр. София.

Вашият коментар