http://assets2.ignimgs.com/2015/07/28/assassins-creed-unity-release-date-delayed-to-novevk341920jpg-5974ed_1280w.jpgВсички очакваме филмовата адаптация на известната екшън-приключенска игра „Assassin’s Creed“ да бъде успешна. Самият Майкъл Фасбендер вярва в това, а наскоро сподели, че филмът ще бъде повлиян от „Матрицата“.

Ирландският актьор вече приключи със снимките на продукцията, като заяви пред Empire Magazine, че по време на целия снимачен процес си е мислил за класиката на братя Уашовски:

http://orig02.deviantart.net/7105/f/2015/241/d/1/assassin_s_creed_2016_poster_fan_made_by_cheko111-d97p0be.png

„Винаги си представях „Матрицата“, когато се залавяхме за работа. Идеята за ДНК памет е взаимствана от самия жанр на фентъзито, това е нещо, в което публиката вярва. Самото преживяване е по-дълбоко, защото го изживяваме по различен начин“ – каза Фасбендер.

В “Assassin’s Creed“ Майкъл Фасбендер играе ролята на двамата главни героя – Калън Линч и неговият испански предшественик от XV век Aguilar. След като Калъм открива, че неговият прародител е убиец, той започва да използва спомените на Aguilar, за да получи необходимите знания и умения , за да се бори с тамплиерите, които са врагове на убийците от векове. Това ни напомня на съперничеството между агентите и човечеството в „Матрицата“.

Освен Фасбендер, който е номиниран за „Оскар“ тази година за ролята си на Стив Джобс, „Assassin’s Creed” е събрал още страхотни актьори – Марион Котияр, Майкъл Уилямс, Джереми Айрънс и Брендан Глийсън. Майкъл ще работи отново с Джъстин Курзел, режисьорът на „Макбет“ и Марион Котияр, която му партнираше като лейди Макбет.

http://blogs-images.forbes.com/insertcoin/files/2015/02/assassins-creed-movie.jpg

Надяваме се, че най-накрая това ще бъде една успешна адаптация на видео играта, а сравнението с „Матрицата“ определено помага, както за рекламата на проекта, така и за развитието на историята.

С бюджет между $150 и $200 милиона, от 20th Century Fox са убедени, че успехът ще бъде на тяхна страна. Universal Pictures също ще разпространят своя продукция тази година, адаптацията на друг световно известен фентъзи епос – „Warcraft: Началото“, чиито бюджет е около $100 милиона. Тенденцията за превръщане на видео игрите в игрални филми може да се запази, ако тези две продукции оправдаят очакванията на своите студиа.

Очакваме „Assassin’s Creed” на екран на 21 декември, 2016 година, докато „Warcraft: Началото“ се задава само след няколко месеца, на 10 юни, 2016 година.

Вашият коментар