NK301b_0159r_ed0dac96Третият, премиерен за България сезон на „Никита: Отмъщението” стартира по bTV Cinema на 27 април и ще се излъчва всеки делничен ден от 20 часа.

В новите епизоди Никита (Маги Кю), напуснала Отдела след убийството на цивилния й годеник, се заема да отмъсти за смъртта му, като обучава и внедрява Алекс (Линдзи Фонсека) в организацията. Постепенно на нейна страна минава и бившият й ментор Майкъл (Шейн Уест). След като във втори сезон отношенията между Никита и нейното подставено лице претърпяват крах и Алекс дори е натоварена със задачата да залови тандема Никита и Майкъл, в новите епизоди се случва пълен обрат. Никита открива, че нейното протеже Алекс всъщност се е присъединила към Отдела, за да отмъсти за смъртта на баща си. След като й помага да постигне целта си, триото отново се обединява в името на това да се справи веднъж завинаги с Отдела и неговите членове и да ги накаже за всички техни престъпления.

NK319a_0330r_9447cae5

Актрисата в главната роля на сериала Маргарет Денис Куигли, по-известна като Маги Кю, дължи екзотичната си красота на смесения си произход – родена в Хавай, тя е дъщеря на виетнамка и полуполяк-полуирландец. На 18г. се мести в Хонг Конг и става много популярен модел, като променя името си, за да се произнася по-лесно от азиатската публика. Зрителите я познават от кинохитове „Час Пик 2”, „Мисията невъзможна 3”, „Умирай трудно 4”, както и от култовия фентъзи екшън от 2014 г. „Дивергенти”. Маги Кю е сгодена за кинозвездата Дилън Макдермот. Наскоро двамата се включиха в кампания за защита на носорозите от бракониери във Виетнам, които продават роговете им на фармацевти и природни лечители.

Екранният партньор на Маги Кю в „Никита: Отмъщението” Шейн Уест има няколко номинации и награда „Изборът на тийнейджърите” за ролята си на Майкъл, познат е на зрителите и от сериала „Спешно отделение”.

„Никита: Отмъщението” е базиран на култовия френски филм „Никита”. Емблематичният екшън трилър, създаден през 1990г., предизвиква фурор и се превръща в класика за кино индустрията. Образът на Никита за първи път представя професионалния наемен убиец като жена – сексапилна, безскрупулна и опасна, а френската актриса  Ан Парийо го изиграва завладяващо. Историята на Никита вдъхновява сюжетите на не една или две филмови и телевизионни продукции, а лентата се превръща в необикновена за времето си.

NK301a_0114r_89d9a079

Сериалът „Никита: Отмъщението” има две номинации за награда Primetime Emmy® през 2011 и 2013 в категорията „Звуков монтаж”, награда People’s Choice Award за нова ТВ драма и награда Teen Choice Award за ролята на Шейн Уест, награда IGN Summer Movie Awards за най-добър екшън сериал за 2012 и много други.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here