Cover-ChanelИзлезе от печат „CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение“, великолепна биографична книга за жената, извършила революция в модата на 20-и век!

CHANEL & CO: Коко и нейното обкръжение (превод: Красимир Петров, 384 стр., цена: 19 лв.) проследява необикновената съдба на Габриел („Коко”) Шанел, всепризнат пионер в областта на модата, една от най-влиятелните личности на 20-и век. От сиропиталището в Обазин, през двореца на херцог Уестминстър, до ателието на улица „Камбон“ и световната слава, житейският път на легендарната дизайнерка на свой ред е повлиян от присъствието и сътрудничеството на галерия авторитетни, повече или по-малко близки на сърцето й личности като Игор Стравински, великата княгиня Мария Павловна, Сергей Дягилев и Лукино Висконти. Отношенията й с тях – ту делови, ту интимни, но винаги ексцентрични, бележат етапите на нейния възход и очертават характера й. Стилът на Шанел е чиста еманация на френския дух, ръководен от умереността, от онова „нито прекалено много, нито прекалено малко”, което се проявява и във френските градини, във френската архитектура, в изкуството да се живее.

Мари-Доминик Льолиевр е журналистка и авторка на няколко романа, но заслуга за нейната известност имат преди всичко биографиите на Серж Генсбур, Франсоаз Саган, Брижит Бардо и Габриел Шанел. В тях строгата достоверност, основана на преки свидетелства, кореспонденция и архивни документи, е въплътена в емоционален разказ, а известните епизоди и събития са представени в нова, неочаквана за читателя светлина.

Имаме удоволствието да ви поканим на най-нетрадиционното модно-литературно събитие, за да се потопим заедно в „културата Шанел“ във всичките й форми!

На 2 февруари в литературен клуб „Перото” ще съживим една легенда – Коко Шанел, непокорната и вечната. Тя е единственият представител на модния свят в класацията на списание Тайм за 100-те най-влиятелни личности на 20-и век.

Парижки блясък и аристократична елегантност ще съпътстват представянето на книгата на Мари-Доминик Льолиевр, която одухотворява образа на френската кралица на вкуса през отношенията й със знаменитости като Игор Стравински, великата княгиня Мария Павловна, Лукино Висконти и Роми Шнайдер. Както и през най-интимното й обкръжение.

Заповядайте на 2 февруари в 19:00 ч. в елегантния литературен клуб „Перото”!

Ще ви посрещнем облечени в перли, благодарение на Velmar Jewellery House.

Ще видите ексклузивни кадри за/с Габриел Шанел.

Ще чуете проф. д-р Любомир Стойков, преподавател по „Мода” в НХА.

Изящната Ирмена Чичикова ще влезе в кожата на Коко, а нежният музикален фон ще възкреси атмосферата в Града на светлината.

За десерт Ина Асса ще ви подари серия модни трикове.

И, разбира се, всичко ще ухае на Шанел N°5, защото „жена, която не ползва парфюм, няма бъдеще”.

Очакваме ви!

chanel_event2

Вашият коментар