Вчера на изложението CINEMA CON, в Лас Вегас, бяха показани първите кадри от „Хари Потър и даровете на смъртта част 2“. Не стана ясно дали това е пръв подбор от сцени за бъдещ трейлър или произволно избрани моменти от филма, тъй като на моменти дори визуалните ефекти не бяха изчистени до край, но ето какво се видя:

Първата сцена е близък кадър на Волдемор, което е сякаш най-доброто нещо за начало, тъй като по-голямата част от финалния филм, се разказва за последната конфронтация между черния лорд и Хари. Гласът зад кадър на Волдемор е насочен към Хари, напомняйки му колко много от приятелите и хората, които е обичал са загинали в опитите им да го защитят, така че е време за него да въстане. Волдемор казва на Хари, да се срещнат в забранената гора и пристигайки там, Хари открива много от хората, за които Волдемор говори, включително Сириус Блек и семейството си. След което, виждаме на бял фон да се разхождат Хари и Дъмбълдор, за да може очилаткото да получи последен съвет от починалия си ментор.

В по-голямата си част показаните сцени се фокусират върху всичкия екшън от последната част. Виждаме трите деца да се возят на през тунелите на Гринготската Банка с магическа кола и един Гоблин, в опитите им да открият поредния хоркрукс.  Но летящата им кола бива отнесена и те започват да падат към пода на тунела. Секунда преди да се сгромулясят, Хърмаяни казва едно заклинание и те се задържат преди да тупнат долу. Голяма част от показаното се фокусира върху огромен, бял дракон и шантавата идея на Хърмаяни да скочат на гърба му и да полетят с него докато не стигат езерото извън Хогуортс, където скачат.

Вътре в Хогуортс, Хари се спречква със Снейп за това, че се е осмелил да застане на мястото на Дъмбълдор, след замесването му в убйството на бившия директор. Следва битка между Снейп и Макгонагъл. Тя съживява цял звод статуи-рицари, за да защитят училището. Рекламното изречение на последния филм гласи „Всичко свържша там, където започна“ и виждаме магьосници от двете страни на бойното поле, които се спускат едни към други насред Забранената гора за финална битка. Виждаме също и много сцени от разрушения Хогуортс.

В една сцена Хари и Волдемор са се изправили един срещу друг с купища магическа енергия струяща между тях. В друга сцена, Хари казва на Волдемор „Да приключим това заедно“, след което и двамата падат в една бездна, с глас зад  кадър на Волдемор: „Само единият от нас може да живее вечно“…

Интервю с продуцентите на ЦЯЛАТА поредица и идеята им да конвертират всички филми в 3D:

 

 

2 коментари

  1. Към момента, тези кадри НЯМА да се появяват в интернет!
    (разбира се до мигът, в който не изтекът НЕЛЕГАЛНО) 🙂

Вашият коментар