Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона!

discover_vino_bordo_i-rona_640x400DiVino продължава с поредицата от събития Discover.Vino, която популяризира вина от различни световни региони. Следващото издание е на 20 октомври и е посветено на Бордо и Долината на Рона.

Месец преди началото на най-големия форум за българско вино, срещата с прочутите френски области представлява най-добрата подготовка за DiVino.Taste 2016!

Да се опишат с няколко думи вината от Бордо и Рона е невъзможно. Най-добрият начин е да отделим няколко часа и да се потопим в тези емблематични за световното вино райони! Заповядайте на поредното Discover.Vino, на 20 октомври, от 15.00 до 21.00 часа, в пространството пред Vintage Club – магазин за вкусове и аромати (Софарма Бизнес Тауърс, търговски център, етаж 2)!
Бордо и Рона са две много различни френски области, но има нещо, което ги свързва: и двете са дали едни от най-добрите вина на света! От една страна Бордо е най-прочутият винарски район на планетата и най-голямата област за вина с контролирано наименование за произход. Долината на Рона може за мнозина да остава в сянката на прочутите Бургундия и Бордо, но е достатъчно да споменем имена като Шатоньоф дьо Пап или Ермитаж, за да накараме всеки любител на виното да замечтае.

Още приятни срещи с вината от Франция предлага и програмата на DiVino.Taste 2016! По време на изложението от 18 до 20 ноември Яна Петкова ще ви представи със специално подбрани вина едни от най-великите тероари на света – Шабли и Долината на Лоара.

По време на Discover.Vino Бордо и Рона в магазин Vintage Club ще се продават всички вина от събитието на преференциални цени.

Discover.Vino Бордо и Рона

Кога – 20 октомври, от 15.00 до 21.00 часа

Къде – пространството пред Vintage Club – магазин за вкусове и аромати, Софарма Бизнес Тауърс, търговски център, етаж 2

Билети може да закупите

– онлайн на http://www.vintageclub.bg/product/bilet-discover-vino-bordo-rona-469 , цена 10лева.

– на място на събитието, цена 12лева.


Готвим бъдещето с
GastronomiX 2016

9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ 

640x400_1Талантливите и амбициозни готвачи и ресторантьори в България години наред използват всеки възможен случай, за да пътуват и да се учат от онези свои колеги в Западна Европа, Скандинавия, Щатите и Азия, които създават и определят тенденциите във висшата кухня. Всеки значим кулинарен форум, където може на живо да се вдъхновят от най-добрите, е огромен тласък напред за родната висша кулинария и ресторантьорство.

За готвачите и ресторантьорите у нас обаче е важно без да пътуват надалеч, без да отсъстват за дълго и без да влагат сериозни средства, да видят и попият на живо постиженията и идеите на свои колеги, българи и чужденци, чиито имена са символ на креативност, солиден опит и градивна кулинарна философия.

Точно такава е идеята на GastronomiX – новия професионален кулинарен форум, в който утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават своите знания и опит на свои колеги. Основната цел на форума е да даде възможност на изграждащите се готвачи да получат нови умения, идеи и вдъхновение, за да овладеят по-горни нива в професията, а това да допринесе за цялостно издигане на бранша на още по-високо стъпало.

Същевременно GastronomiX се стреми и да популяризира българската висша кухня, вече утвърдените български шеф-готвачи и водещите български ресторанти.

GastronomiX 2016 ще се проведе на 9, 10 и 11 ноември като съпътстващо събитие на Специализираното изложение за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване (СИХРЕ), провеждано всяка година в столичния Интер Експо Център. 

GastronomiX 2016 включва конференция с лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.

Началният час на демонстрациите и лекциите и през двата дни е 10:00.

Демонстрационното готвене е със свободен достъп за гостите на СИХРЕ 2016.

Достъпът до програмата от лекции и презентации на GastronomiX 2016 е с платен вход или покана.

Сред лекторите в GastronomiX 2016 са утвърдени шеф-готвачи като Йонас Лундгрен от Швеция, Ян Сминк от Холандия и български топ-готвачи, сладкари и бариста експерти като Димо Димов, Милен Панев, Алекс Иванчев, Борислав Екзархов, Ради Стамболов, Елица Божинова, Йоана Петрова и Йордан Дъбов.

Освен за шеф-готвачи и ресторантьори GastronomiX 2016 е полезен и интересен за кетъринг фирми и хотелиери, за доставчици и дистрибутори на продукти за ресторантската индустрия, както и за агенции за събитиен мениджмънт и медии.

Организатор и идеолог на GastronomiX e Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), а генерален спонсор на събитието –  МЕТРО България. 

Заповядайте на GastronomiX 2016, за да надградите професионалните си знания и умения, да се запознаете с последните тенденции във висшата кулинария, да получите нови идеи и вдъхновение! 

Очаквайте скоро и пълната програма на GastronomiX 2016…

 

Вашият коментар