Остават само още 5 дни, в които желаещите могат да се включат във фотоконкурса на Explore Bulgaria – „България през твоите очи“, организиран от National Geographic Channel, и да спечелят фото уоркшоп с професионални фотографи на National Geographic във Франция. За да участват, любителите фотографи трябва да имат навършени 18 години, да са регистрирани в сайта на “Explore Bulgaria” www.explorebg.natgeotv.com и да имат свой профил, и да качат пет авторски снимки от България. Подробности за общите условия за участие могат да се прочетат на сайта на инициативата.

Explore Bg_Photoworkshop with National Geographic photographers

Гласуването за качените снимки се случва онлайн и е за всяка отделна фотография. 30 – те фотографии, събрали най-много гласове, ще бъдат разгледани от журито на „България през твоите очи“. Победителят, чиято снимка е избрана за най-добра от журито на конкурса, ще бъде обявен в рамките на 7 дни след приключването на надпреварата. Кандидатите е важно да знаят, че обучението ще се проведе изцяло на английски език и че всеки участник трябва да носи свои лични дигитална SLR камера, личен преносим компютър и софтуер за организиране и презентиране на снимки. Конкурсът приключва официално на 30 април в полунощ.

Сайтът на инициативата събра над 30 000 уникални посетителя, като регистрираните участници в конкурса са повече от 500, а качените снимки – над 2000. Фото състезанието се радва да стабилен успех и във фен страницата на канала във Facebook, където промото за „България през твоите очи“ събра повече от 200 000 гледания.

„Еxplore Bulgaria“ се организира за втора поредна година от National Geographic Channel България. Проектът обединява телевизионния ефир и онлайн платформите на документалния канал и е разработен изцяло за българския пазар. За втора поредна година ОББ и OMV България застават зад проекта. Като тази година се включиха още Лотария България и Диел Спорт.

Explore Bg_Photoworkshop with National Geographic photographers-2

National Geographic Channels International

„National Geographic Channels International” (NGCI) вдъхновява зрителите със своите интересни и новаторски предавания, които ни карат да преоценим познанията си, възгледите си за света и целите си. NGCI е търговско предприятие, собственост на National Geographic Ventures и FOX Entertainment Group. То подкрепя стремежа на National Geographic Society към открития, опазване на природата и обучение посредством шестте си канала: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure и Nat Geo Music. В световен мащаб, National Geographic Channel (включително NGC U.S. – смесено дружество на NGV и Fox Cable Networks Group) достига до повече от 440 милиона домакинства в 171 държави и се излъчва на 45 езика.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here