Mary_FairbrotherИмаме удоволствието да обявим, че българската премиера на минисериала „Вакантен пост” в онлайн видеотеката HBO GO беше на 9 март, понеделник, а през май епизодите ще бъдат излъчени по телевизионния HBO канал!

Телевизионната адаптация на едноименния бестселър на Дж. К. Роулинг, публикуван през 2012 г. и реализиран в повече от шест милиона екземпляра в цял свят, вече жъне заслужени овации. За радост на българската публика, премиерата по HBO GO ще се състои в понеделник, 9 март. Достъпът до първия епизод ще бъде свободен, така той може да бъде гледан онлайн дори без регистрация и абонамент за НВО на www.hbogo.bg/group/free.

Минисериалът “Вакантен пост“ ще бъде излъчен по HBO тв канал в България в три последователни петъчни вечери на месец май: на 8, 15 и 22 май от 22:05 часа българско време.

Романът на Дж. К. Роулинг представлява впечатляващ социален коментар, подправен с хумор и сарказъм. Това е не само първата книга „за възрастни” на голямата британска писателка, но още едно свидетелство за продуктивността на въображението й.

The_Casual_Vacancy_all

Andrew_Arf_PriceТелевизионната поредица „Вакантен пост” е продукция на Бронте Филм енд Телевижън с режисьор Джони Кемпбъл. Главните роли са поверени на актьори с международно признание като Майкъл Гамбън, Кийли Хоус, Рори Киниър, Моника Долан и Джулия Макензи. Минисериалът включва три едночасови епизода, дело на сценаристката Сара Фелпс, чието име стои зад проекта EastEnders, адаптацията за BBC на романа на Чарлс Дикенс „Големите надежди” и телевизионната драма The Crimson Field.