BitkiЕГМОНТ издава два нови наръчника за игра в световната гейминг сензация Minecraft

Заедно с книгите в книжарниците ще може да се открие и оригиналната колекция ключодържатели Minecraft!

Официалните изднаия са с полезни съвети за игра в световния гейминг феномен – „Minecraft: Наръчник за водене на битки” и „Minecraft: Наръчник по строителство”. С тях заглавията Minecraft на българския пазар стават четири на брой, след като в края на 2014 г. „Егмонт” издаде „Minecraft: Наръчник за начинаещи” и „Minecraft: Наръчник за работа с червен камък”. Втори месец подред първите две Minecraft издания присъстват неотменно в класациите за най-продавани тийн книги в страната.

Новите наръчници са ценен помощник за всеки, решил да усъвършенства уменията си за игра в необятния виртуален свят на Minecraft. Съдържанието им е разработено в тясно сътрудничество със създателите на играта – шведската компания Mojang, както и с участието на заклети фенове. Те са предназначени за деца на възраст над 9 години и предлагат подробни обяснения за изграждането на великолепни конструкции и проекти и полезни съвети за защита от вражески атаки от експерти, сред които и от създателя на играта – Ноч.

Minecraft: НАРЪЧНИК ЗА ВОДЕНЕ НА БИТКИ

Официалният „Minecraft: Наръчник за водене на битки“ ще запознае феновете с всичко, което трябва да знаят, за да се защитят от враждебно настроени чудовища и други играчи. От книгата те ще научат как да строят укрепления, да правят брони и оръжия, да залагат капани, да побеждават врага в ръкопашен бой и да оцеляват в Ада и Края. Ценните съвети, предоставени от експерти в Minecraft, ще им помогнат бързо да се превърнат в страховити воини!

StroitelstvoMinecraft: НАРЪЧНИК ЗА СТРОИТЕЛСТВО

Няма нещо, което да не може да се построи в „Майнкрафт“! Но откъде да започне човек с толкова много възможности? И как да достигне до творческите висоти на експертите? Официалният „Minecraft: Наръчник по строителство“ е пълен със съвети и указания стъпка по стъпка от екипа на FyreUK – специалисти в изграждането на конструкции. С помощта му и с малко старание всеки може да се научи да конструира дворци, мостове, кораби, летящи острови и влакчета на ужасите. В допълнение наръчника съдържа и някои от най-внушителните строителни творения на фенове от общността на Minecraft.

          Minecraft КОЛЕКЦИЯ ключодържатели

В книжарниците ще може да се открие още една Minecraft изненада – разбиващо добрата колекция ключодържатели, вдъхновена от играта! Колекцията е от 10 оригинални фигури Minecraft – Стив, крийпър, зомби, скелет, зомби прасе, кирка, прасе, мууухоморка, овца, крава.

Kolekcia

За Minecraft

Minecraft е независима видеоигра от типа sandbox (вид игра с минимални ограничения за играчите – те се движат свободно и имат възможност да променят виртуалния свят), създадена през 2009 г. от шведската компания Mojang. Играта е фокусирана върху създаването и изграждането на конструкции от различни по вид блокчета в 3D свят. В публичната си версия тя има два основни режима на игра. В Творческия режим (Creative) играчът разполага с неограничени ресурси за създаване и проучване. В режим Оцеляване (Survival) играчът трябва да набавя ресурсите си сам и да се грижи за своето здраве и живот, като се защитава от неприятели. Съществуват и други режими – Hardcore, Adventure, Spectator.

Към февруари 2015 г. продажбите на Minecraft версията за компютри надхвърлят 18 милиона. Общо за всички платформи към края на юни 2014 г. са продадени почти 54 милиона игри, което категорично я определя като най-продаваната игра на всички времена. По данни от февруари 2015 г. на Newzoo, независима компания за маркетингови проучвания в областта на гейминг индустрията, Minecraft е най-популярната игра и в You Tube – 96,6% от гледанията на геймниг видеа в социалната мрежа за видеосподеляне са на Minecraft.

През септември 2014 г. става ясно, че Microsoft придобиват Mojang срещу 2,5 милиарда щатски долара

Повече за Minecraft: minecraft.net

Повече за Mojang: mojang.com

Вашият коментар