Новата поредица на National Geographic Channel „Как да спечелим” предлага научно обосновани съвети и трикове, които ще ни дадат предимство в различни аспекти на живота. „Как да спечелим“ започва на 25-ти ноември от 21:00 часа. От 14-те половинчасови епизода ще научим принципите на човешката психология и физиология, физиката, технологията и математиката и ще знаем как да „спечелим” при всякакви обстоятелства. Предаването разкрива как и защо определени трикове и хитрости работят, като ги подлага на проверка от специалисти и двойка еднояйчни близнаци в реални ситуации от всекидневието.

British_radio_and_TV_host_Tim_Shaw_in_Taipei,_Taiwan 131478

Еднояйчните близнаци Крис и Джъстин Нелсън се присъединяват към водещия Тим Шоу (домакин на научнопопулярната поредица на National Geographic „Човек срещу Ютюб”) в съставянето на ръководство, което обяснява стъпка по стъпка как да постигнете успех в живота. Братята се изправят един срещу друг в проверката на противоречиви научни хипотези при разнообразни обстоятелства. Зрителите ще могат да си отговорят на въпроси като дали при аварийна ситуация е по-лесно да разбиеш заключена врата с крак или с лост, дали вниманието на жените се привлича повече от мъже, които танцуват, или такива, които носят червено и дали консумацията на люта храна или потапянето на дрехите в топла вода е по-добрият начин за разхлаждане в жегата.

„КАК ДА СПЕЧЕЛИМ“

Епизодите включват

Епизод 101

LONDON - The red table cloth has been pulled successfully out from under a vase, mugs and metal tea set without smashing anything. 

(photo credit: National Geographic Channels/Leah Crease)

Световният рекордьор по успоредно паркиране в тесни пространства обяснява как намества колата си на косъм от съседните с помощта на ръчната спирачка. Открийте как да се възползвате от закона за инерцията на Нютон, за да издърпате покривка изпод предметите, наредени върху нея, без да ги съборите. Използвайте черепа си, за да увеличавате обхвата на дистанционното за колата си в големи паркинги. Еднояйчните близнаци Крис и Джъстин проверяват дали спускането с рапел от зашеметяваща височина е по-бързо, когато гледаме напред или назад. И овладейте асиметричната координация на двете си ръце, която ще ви направи шампиони по строене на кули от чаши.

Епизод 102

LONDON - It’s a glorious summer day and The Twins are having a BBQ. They have released they have forgotten the firelighters. One of the twins has an excellent idea and suggests using tortilla chips to help light the charcoal. 

(photo credit: National Geographic Channels/Leah Crease)

Световен рекордьор по жонглиране с футболна топка показва как да използвате мускулите си, за да поддържате дълго време топката над земята. Еднояйчните близнаци Крис и Джъстин се изправят един срещу друг, за да разберат дали в случай на авария е по-добре да разбиеш заключена врата с ритник или с лост. Освен това братята проучват дали се мокрим повече, когато тичаме или когато ходим в дъжда. Открийте необичаен трик за приготвяне на пържоли и научете в коя билярдна топка е най-добре да се целите при разбиване.

Епизод 103131470

Рекордьор по скоростно ядене разкрива как смазката и ритъма гарантират успеха в състезание по надяждане с хот-дог. Еднояйчните близнаци Крис и Джъстин проверяват теориите за женското привличане. Дали дамите харесват повече мъже, които танцуват, или такива, които носят червено облекло? След това двамата се изправят срещу професионални бойци, за да открият най-добрия начин за поваляне на по-едър съперник. Дали ключът на краката е по-ефективен от хвърлянето през кръста? Наред с многобройните научни факти, които ви предлагаме, ще разберете как да не се оливате с безалкохолно при отваряне на раздрусана кутийка. Ще ви покажем и един забавен трик, при който ще изглеждате като пирати, но ще виждате по-добре в тъмното.

Епизод 104

LONDON - The Twins are warming up for a penalty shootout. They will test which part of the goal to aim at to score the perfect penalty.

(photo credit: National Geographic Channels)
L

Еднояйчните близнаци Крис и Джъстин подлагат на изпитание професионален футболен вратар, за да проверят научните теории за това дали е по-добре да се целиш в горния, или в долния ъгъл на мрежата. Освен това се опитват да открият най-ефективния метод за освежаване в летните горещини. Дали е по-добре да ядеш люта храна, за да се изпотиш и разхладиш, или да се потопиш в топла вода (без да се събличаш)? Вижте един купонджийски трик за усилване на музиката от говорителя на мобилния ви телефон и научете от професионалист как да се преборите с гравитацията с малко помощ от научния принцип на триенето.

„Как да спечелим” анализира теоретични техники и провежда демонстрации при реални обстоятелства, изпитвайки алтернативни подходи за справяне във всекидневни ситуации, за да ви предложи трикове за успех в живота. Поредицата „Как да спечелим” е продуцирана от IWC Media за National Geographic Channels International (NGCI) с изпълнителен продуцент Хамиш Барбър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here