NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL ПРЕДСТАВЯ „МАЛАЛА” – ГЛОБАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИОННА ПРЕМИЕРА НА ПРИВЕТСТВАНИЯ ОТ КРИТИЦИТЕ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ НА НОСИТЕЛЯ НА „ОСКАР” ДЕЙВИС ГУГЕНХАЙМ

Определян като „дълбоко разчувстващ портрет”, „апел към сърцето и душата” и „красноречиво представена завладяваща история”, филмът „МАЛАЛА” ще бъде излъчен премиерно без рекламни паузи на 29 февруари от 20:55 часа

He Named Me Malala. (photo credit: Courtesy of Fox Searchlight Pictures)

София, България – National Geographic Channel в партньорство с Fox Searchlight Pictures, ще направи  ексклузивна глобална телевизионна премиера на документалния филм на носителя на „Оскар” Дейвис Гугенхайм „МАЛАЛА“. Филмът представя портрет на носителката на Нобелова награда за мир Малала Юсафзаи. Тя привлича вниманието на световните медии към себе си, след като попада под прицела на талибаните и е ранена тежко от куршум, докато пътува с училищния автобус към дома си в долината Суат, Пакистан.

Премиерата на „МАЛАЛА“ ще бъде без рекламни паузи на 29 февруари от 20:55 часа по National Geographic Channel. Освен това, Академията за филмови изкуства и науки наскоро селектира „МАЛАЛА“ сред 15-те филма в категория Документален филм.

He Named Me Malala. (photo credit: Courtesy of Fox Searchlight Pictures)

„Този невероятен, приветстван от критиците филм, подтикна зрителите да аплодират мисията на младата жена с желанието самите те да внесат промяна. В продължение на сътрудничеството ни с Fox Searchlight Pictures, ние представяме този забележителен филм на още по-широка аудитория с ексклузивната световна телевизионна премиера“, заяви Къртни Монро, главен изпълнителен директор на National Geographic Global Networks. „Гордеем се, че имаме честта да посветим общия ресурс на National Geographic на това да разкажем целия свят за кампаниите на Малала в подкрепа на образованието за момичета”, допълни тя.

Партньорството на National Geographic във филма започна с прожекцията му в киносалоните и ще продължи със световната му телевизионна премиера. Подкрепата включва всички ресурси на каналите на National Geographic, както и участието на National Geographic Society, партньорите от National Geographic Magazine, National Geographic Digital Media, National Geographic Education Programs, National Geographic Kids и други. Усилията за запознаване на учащите с вдъхновяващата история на Малала доведоха до посещаемост на прожекцията от 180 500 ученици в световен мащаб.

HeNamedMeMalala_03

Документалният филм запознава зрителите с живота на Малала преди и след нападението. Инцидентът се случва когато тя е на 15 години. Малала и баща й са набелязани като застъпници за правото на момичетата да получат образование. Покушението довежда до протести на техни поддръжници от целия свят. Като по чудо, Малала оцелява и днес, като съосновател на фондацията „Малала”, тя води кампания в подкрепа на образованието на момичетата по целия свят.

Признатият режисьор на документални филми Дейвис Гугенхайм („Неудобната истина”, „В очакване на Супермен”) разкрива как Малала, баща й Зяудин и семейството й се борят за правото на образование. Филмът представлява проникновен поглед към живота на изключителното младо момиче – от близостта с баща й, вдъхновил любовта й към образованието и пламенната й реч пред Обединените нации, до закачките у дома с родителите и братята й.

Вашият коментар