Моментът, в който първите хора стъпят на Марс, ще бъде по-значим в технологично, философско, историческо и изследователско отношение от всеки миг преди него. Защото ние, хората, вече няма да сме вид само от една планета.“ 

Стивън Петранек, автор на книгата  “Как ще живеем на Марс“ 

Ексклузивната поредица ще достигне до 171 държави през ноември тази година, за да разкаже за първия човешки опит за колонизирането на Марс през 2033 г. Изпълнителни продуценти са холивудските асове Брайън Грейзър и Рон Хауърд

Марс предизвиква въображението ни по-силно от всички останали небесни тела в Слънчевата система. Големите умове в космическата наука се надпреварват да прогнозират не дали, а кога човешки крак ще стъпи на Червената планета. Вълнението около завземането й се просмуква и в ежедневието ни чрез филми като „Марсианецът“ и чрез „извънземните“ туийтове на астронавта Скот Кели.

През ноември епичната поредица „МАРС“ на National Geographic Channel ще изпрати зрителите по-далече от всякога, като разкаже за вълнуващия човешки опит за колонизирането на Червената планета през 2033 г. Глобалната телевизионна премиера ще достигне до 171 държави на 45 езика. Качественият филмов сценарий, впечатляващите визуални ефекти и изключителната документалистика ще държат публиката в напрежение от първия до последния епизод.

Ben Sawyer played by Ben Cotton, the mission commander, onboard the Daedalus.   The global event series MARS premieres on the National Geographic Channel in November 2016.  (photo credit: National Geographic Channels/Robert Viglasky)
Ben Sawyer played by Ben Cotton, the mission commander, onboard the Daedalus. The global event series MARS premieres on the National Geographic Channel in November 2016. (photo credit: National Geographic Channels/Robert Viglasky)

Действието в „МАРС“ се развива едновременно в бъдещето и в настоящето. Убедителната актьорска игра е преплетена по революционен начин с интервюта с водещи учени в областта на космическите технологии. Всички те днес работят да направят мисията през 2033 г. възможна.

Телевизионната поредицата е резултат от взаимните усилия на National Geographic Channel, Imagine Entertainment и RadicalMedia. От страна на Imagine Entertainment изпълнителни продуценти са едни от най-големите холивудски величия, носителите на „Оскар“ и „Еми“ Брайън Грейзър („Красив ум“, „24“), Рон Хауърд („Пробив)“ и Майкъл Розенбърг. От страна на RadicalMedia това са номинираният за „Оскар“ и носител на „Еми“ Джъстин Уилкс и ДейвО’Конър.

„Бръйън и аз, заедно с нашите приятели от RadicalMedia, имахме идея да направим документална поредица за опита на хората да кацнат на Марс. Но искахме продукцията да въздейства като драматичен филм“, казва изпълнителният продуцент Рон Хауърд, който през 1995 г. режисира кинохита „Аполо 13“ с Том Ханкс и Кевин Бейкън. „NatGeo също имаха големи амбиции за този проект. За нас беше чест да приемем предизвикателството“, допълва той. Рон Хауърд и Брайън Грейзър лично избрали мексиканския визионерЕверардоГут (“Days of Grace”) да режисира филмовите сцени, заснети по-рано тази година в Будапеща и Мароко.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here