НОВИ ЗАГЛАВИЯ

Explore Bulgaria – сезон 2 (6×30)

от 26 май, всеки вторник от 21:30 часа

премиера

Santa Maria, CA, USA: Gabriel stands on a hill with a bow. (Photo Credit: National Geographic Television/Ryan Wakeman)
Santa Maria, CA, USA: Gabriel stands on a hill with a bow. (Photo Credit: National Geographic Television/Ryan Wakeman)

Във всеки от новите епизоди ще ви запознаваме с един гост – изследовател, притежаващ специални умения и знания в сферите, които ви вълнуват.

Морски вълци – сезон 4 (18×60)

от 11 май, всеки понеделник от 20:55 часа 

премиера 

Нови лодки, тежки условия и силна неприязън превръщат водите на Нова Англия в плаващо бойно поле. И все пак, уреждането на споровете няма да плати сметките у дома.

В духа на първите три сезона, този също е наситен с действие, съревнования и високи залози, допринасящи за динамиката, която рибарите и почитателите на риболова обичат. С повече уловена риба и рекордни цени, битката за първото място ще бъде най-оспорваната в историята на „Морски вълци”. Всичко ще се реши в последния ден на риболов!

Свободен живот (10×60)

от 5 май, всеки вторник от 21:55 часа 

премиера 

В „Свободен живот” ще ви запознаем с петима съвременни заселници, които се прехранват от земята, която обичат, както е било преди 200 години. Ще станем свидетели на борбите и триумфите в една уникална американска субкултура, чиито членове живеят като първите заселници.

Пробив в системата (12×30)

от 13 май, всяка сряда от 21:00 часа 

премиера

От 15 години Браян Бръшууд гради кариера в проучването на методите за манипулация на обществото и мотивите в криминалното мислене. Сега ни показва как да избягваме хора, които мамят системата и ни разкрива законни тънкости и трикове, които могат да улеснят живота ни, пробив след пробив.

Да строиш в дивото – сезон 2 (15×60)

от 29 май, всеки петък от 21:55 часа 

премиера 

Нуждаете ли се от уютно място, където да гледате дербитата, или дом далеч от дома, за да избягате от забързания град? Тези приятели могат да построят всичко, независимо дали става въпрос за класическа дървена колиба или плаващ подслон. National Geographic Channel (NGC) се отправя към гората, за да осигури на ентусиастите впечатляващи и понякога доста нестандартни уединени домове на трудно достъпни места в Америка. Първата поредица на NGC в стил ‘направи си сам’, „Да строиш в дивото”, се завръща с втори сезон, посветен на невероятни убежища сред природата.

ПРОДЪЛЖАВАЩИ ЗАГЛАВИЯ 

Сервиз SOS – сезон 3 (10×60)

всеки понеделник от 21:55 часа

нови епизоди

„Сервиз SOS” се завръща с мисията да промени колите и живота на едни наистина достойни собственици. Третият сезон предлага съвсем нови истории и още повече автомобили.

Открийте една обичана кола, която е виждала и по-добри дни. Добавете и собственик, който се нуждае от помощ. Откарайте я тайно до добре оборудван автосервиз. Оставете я да къкри три седмици в масло, труд и технически познания. Сервирайте я на неподозиращия собственик със здравословна порция изненада. Когато ентусиастите Тим и Фъз приемат обаждане, те винаги имат рецепта за угощение с ремонт. Група изкусни автомеханици обединяват усилията си, за да подготвят най-невероятните изненади. Добре дошли в „Сервиз SOS”!

Да поговорим за звездите (10×60)

всяка неделя от 23:55 часа 

нови епизоди

„Да поговорим за звездите” обединява поп културата и науката с непринуден стил, много хумор и ентусиазъм. Предаването ще обсъди интересни теми, като космическите пътувания, извънземния живот, големия взрив, бъдещето на нашата планета и околната среда, и ще представи ексклузивни новини за вселената. Всяка седмица водещият Тайсън кани различни комедианти, знаменитости и други специални гости, за да се позабавляваме заедно.

Часовой (4×60)

всеки вторник от 20:55 часа

последни епизоди  

Четирите едночасови епизода ще проследят живота на четирима души, намиращи се в пълна изолация в отдалечени кътчета на света. Камери за видеонаблюдение ще заснемат всеки техен ход. Дикторът ще бъде връзката между тях и нас. Присъствието му ще бъде неизменно и субективно. Той ще описва какво виждаме и какво вероятно преживяват четиримата ни герои.

Както видяхме в „Живот под нулата” (Life Below Zero) на Сю Айкенс, съществува свят, където най-издръжливите, независими и уединени хора взимат решението да работят сами. Те са отшелници, които се грижат за морски фарове и изоставени хотели на далечни острови. Избрали са да живеят далеч от познатата ни реалност в пълна самота, борейки се с психологическите и естествените врагове на уединеното съществуване.

Brain Games – сезон 4 (10×30)

всяка сряда от 21:00 часа

последни епизоди 

Искате да знаете как да печелите повече? Как да спите по-пълноценно? Как да подобрите паметта си за по-малко от минута? В новия сезон на „Brain Games” ще излезем от студиото на улицата, за да размърдаме мозъка ви с реални ситуации. Водещият Джейсън Силва ще ви отведе зад кулисите на удивителни социални експерименти със скрити камери, които ще разкрият шокиращи истини за вашия мозък и мозъците на хората около вас.

Подземен свят ООД (6×60)

всеки четвъртък от 20:55 часа

последни епизоди 

Поредицата има невероятен достъп до световния черен пазар. От домашна работилница за оръжие на Филипините до публичен дом в Ню Йорк, сериалът ще ви запознае с безскрупулни собственици на незаконен бизнес, хората, които се превръщат в техни жертви и полицаите, които се опитват да ги спрат.

Магистрала през ада – сезон 3 (13×60)

всеки понеделник от 20:55 часа 

последни епизоди 

Поредицата следва службата за пътна помощ на Джейми Дейвис. Тя изкара труден зимен сезон през 2012 – 2013 г. Времето беше по-меко от обикновено и на магистралата Кокихала имаше по-малко инциденти. Доходите от обичайната работа намаляха. За да спаси фирмата, семейният бизнес включва в обхвата си една опасна магистрала, обслужваща процъфтяващата индустрия за добив на нефт от битуминозни пясъци в северна Албърта.

Наркотици ООД – сезон 6

всеки четвъртък от 21:55 часа 

нови епизоди

Предлагаме ви неограничен достъп до динамичния, шокиращ и екстремен свят на Наркотици ООД. Шестият сезон ще проучи всичко от света на наркодилърите в туризма до опасностите на синтетичните заместители на дрога. Предаването ще разгледа събития като новогодишната вечер в Ню Йорк, празника на четвърти юли и дори „Марди гра”, където наркотиците могат да провалят приятното прекарване на всички.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДАВАНИЯ 

Да пресушим Титаник (1×60)

10 май, неделя от 20:55 часа 

Премиера

Най-известният потънал кораб в света, Титаник, лежи на повече от 3600 метра дълбочина в ледените води на Атлантическия океан. От откриването на останките през 1985 г. са били проведени редица експедиции, но все още никой не е представил цялостна картина на този отдалечен участък от дъното. Сега, повече от век след трагичния инцидент, имаме възможност да ви покажем цялото място на корабокрушението. Буквално ще пресушим Титаник. С помощта на впечатляващи нови техники за визуализация ще симулираме процеса на „пресушаване” и зрителите ще видят как корабът се издига над водата за първи път от 15-ти април, 1912 г. Виртуални кадри от въздуха ще ни позволят да разгледаме мястото на корабокрушението и да разкрием някои дългогодишни загадки. Последните открития изясняват в по-големи подробности потъването на Титаник. Възникват нови теории за това как и кога корабът се е раздробил на парчета, как е потънал на дъното и какво се е случвало с него под водата в продължение на един век. Тази информация предлага на изследователите феноменален ресурс за проследяване на състоянието на останките. Освен това можем да надникнем в бъдещето и да научим каква съдба очаква кораба, за който се е смятало, че не може да потъне.

Да пресушим Бермудския триъгълник (1×60)

10 май неделя, 21:55 часа

премиера 

Прословути изчезвания на кораби и самолети, истории за изгубен човешки живот – те са част от легендата за един участък от Атлантическия океан с площ 1 300 000 квадратни километра, наречен Бермудския триъгълник. В това едночасово специално предаване National Geographic Channel разглежда злокобната му репутация, като буквално пресушава района, за да види какво точно се крие под повърхността на митичния триъгълник. Използвайки актуални данни от задълбочени проучвания със сонар, ще ви покажем как изглежда океанското дъно под Бермудския триъгълник. Научете какви геологични особености ще открием и дали те ще изяснят мистериозните явления, настъпили в пределите на този участък от океана.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here