Да ви е честито! Любимите sensates се завърнаха ден преди Бъдни Вечер, за да сбъднат и най-големите ви фантазии по най-добрия възможен начин. Специалния двучасов, коледен епизод, е вече онлайн и всеки потребител на NETFLIX може да му се наслади. Припомням, че за втория сезон на поредицата се завръща само Лана Уашовски, като това е първия проект, по който сестрите (трилогията Матрицата, братя по онова време) НЕ работят заедно.

Връзката между нашите 8 герои се задълбочава. Те намират нови висоти и начини да бъдат заедно и да си помагат. Идва Коледа. Идва рожденият им ден. Идват нови заплахи. Но тяхната връзка е там и те стоят зад гърбовете си.

Това е най- милото нещо, което сте гледали през последните години. Не го пропускайте. Гледайте го точно сега. В сезона на празниците. За да усетите магията и красотата, чистата и неподправена любов, която Лана Уашовски излива от екрана- право в душите ни. Визуално епизодът е зашеметяващ. Толкова чиста, искряща, наситена картина… просто не ми е правила впечатление на нито един филм наскоро. Лана до такава степен се е впуснала в детайлите, че дори това червено, при индийската сценография е толкова натрапчиво и толкова индийско, че дори само ТО (без да изброявам милионите други детайли) ни потапя в екзотичния свят на индийката и нейния любим.

Категорично стъпка назад е смяната на чернокожото момче от африканската сюжетна нишка. Новият актьор е по-възрастен, по-едър, по тромав и по- безизразен.

Историята на полицая и наркоманката се превръща в изключително любопитна и успява да се разгърне подобаващо. Историята на двойката жени продължава в същата траектория. Африканската история има стремително развитие и изглежда и звучи различно, с новия актьор. Най- милото и очарователно нещо в епизода е историята на Лито и Хернандо. Двамата мъже търпят такова развитие и пикантната им нотка, наречена Диана… Най- милите и човешки моменти в епизода са между тях. Или може би между тях и при сцената в която Волфганг и се съревновава с индийската двойка в кревата 🙂

Толкова, толкова много се случват за тези 2 часа. Толкова чувства. Толкова емоции. Рождения им ден е най- голямото мазало, което може да си представите. Всички са навсякъде и всеки е никъде. Всички са заедно и всички са по двойки и всички са по тройки и осемте са заедно. Въобще няма и да ви загатвам за полиоргията в средата на епизода, където за пореден път Лана Уашовски успява да накара зрителя да забрави пол, раса и предразсъдъци и да вплете тези 8 души толкова красиво, толкова поетично и същевременно толкова еротично.

Монтажът във филма е толкова силен, толкова умел и толкова много, че  по всичко личи, че най-работещия човек по този проект ОСВЕН Лана, е нейния монтажист, който в една сцена сглобява и навързва кадри, по начин по който, ако някой друг започне…. ще се оплете до такава степен, че сам ще загуби връзката кой къде е и защо е.

Толкова много празнично настроение има в епизода, толкова много Коледа, Нова Година, Рождени дни, развитие на история. Само един истински майстор, като Лана Уашовски от този бъркоч и водопад от истории и сюжет, може да направи цялостна, кохерентна сюжетна нишка, която когато зрителя загледа- да върви праволинейно и да дава смисъл.

Истински адмирации. Този коледен епизод е нещото, от което зрителите ИМАТ нужда, за да устискат гигантския хиатус между финала на сезон 1 и началото на сезон 2.

S8_2_-64476.dng

Едно огромно БЛАГОДАРЯ на Лана и NETFLIX, че са сътворили такава феерия от герои, истории и пълно смесване на съдби, желания, животи и въобще ВСИЧКО. Зрителя ИМА нужда да вижда такива неща. ИМА нужда да усеща такива емоции. Огромна част от темите, които поредицата третира, продължават да бъдат табу и Лана съумява да ги покаже толкова красиво, внимателно, деликатно и човешки, че те просто минават за… нормални!

Специалния коледен епизод на „Sense8“ е вече достъпен онлайн за ВСИЧКИ потребители на Netflix. Сезон 2 продължава с нови 10 епизода от 05.05.2017г.

Вашият коментар