The Walt Disney Company ще дарят над $100 млн. в ресурси на компанията, суми в кеш, продукти и услуги, за да възобновят и подобрят времето, което ще прекарат пациентите и семействата им в детските болници по целия свят. Планът ще покрие усилията на медийния гигант да увеличава благотворителната си дейност всяка година.

Президентът и изпълнителен продуцент Робърт Игър съобщи, че инициативата ще продължи пет години, като по този начин ще реализира неговото виждане да помага на детските болници. 

Неподвластните на времето истории на Дисни са докоснали сърцата и вдъхновили поколения. Ние вярваме, че бихме могли да внесем комфорт на децата и семействата им по време на тежките времена. Използвайки силната комбинация от нашите обичани герои и легендарна креативност, ние плануваме да трасформираме преживяванията на пациентите в детските болници по света. Ще създадем персонализирана и леснодостъпна атмосфера, която да вдъхнови малките пациенти и намали стресът от болничния им престой.

Дизайнерите на атракционните паркове на Дисни ще вложат техните експертни познания, за да вградят следното съдържание:

  • Нова система, която да позволява на пациентите да проектират своят болничен престой, като избират любимите истории и герои на Дисни, които да ги заобикалят по време на техния престой. Системата ще отключва специални елементи за още по-дълбоко персонализиране и сливане с преживяването, като „омагьосани“ картини, които ще оживяват.
  • Тематично лечение и пациентски стаи, включващи интерактирни стенописи на истории на Дисни, чаршафи за легло пижамки, включващи любимите герои на детето. Задължително, персонализирано забавление от различно естество, вътре в стаята. Допълнително ще има мобилни игрални кътчета, които ще включват тематични Дисни игри и дейности, които да дадат възможност на семействата да правят неща заедно и да намалят стреса от болничните помещения.
  • Най-добрите филми и телевизионни поредици на Дисни, които ще са на разположение в специалните болнични кина или в самите болнични стаи, както и други опции за Дисни забавление.
  • Специални Дисни тренировъчни програми за доктори, медицински сестри и обслужващ персонал. Признатият Институт Дисни, част от The Walt Disney Company, който предоставя тренировки за професионално развитие, фокусирани върху ръководните функции, заетостта на служителите и високото качество на обслужването, ще създадат специална програма за професионализъм в здравеопазването. Програмата ще бъде насочена към по-малко стресираша обстановка и преживяване за пациента и семейството, които ще бъдат в центъра на болничния престой.

Texas Children’s Hospital в Хюстън, Тексас е първият партньор в този амбициозен проект. Марк Уолъс, президент и изпълнителен директор на най-голямата детска болница в САЩ, сподели:

За нас е чест да бъдем първият партньор на Дисни в тази вълнуваща инициатива, насочена изцяло към пациентите. Грижата за тях е сърцето на нашата мисия. И освен да предоставяме най-високо качество на медицинските грижи към децата, ние трябва да намираме начин да направим болничния престой за всяко дете и семейство възможно най-малко стресиращ и възможно най-приятен. Нямаме търпение да заработим с Дисни и да разгърнем усилията си в тази посока.

Основният двигател на инициативата в глобален мащаб за Дисни е д-р Джеймс Фахнър M.D., F.A.A.P. Division Chief Pediatric Hematology and Oncology в Helen DeVos Children’s Hospital/Spectrum Health в Гран Рапидс, Мичигън. Той сподели огромен оптимизъм в посока на това партньорство:

Историите и героите на Дисни осигуряват общ език между младите ни пациенти и медицинския персонал. Магията на Дисни връща детската невинност, през трудните времена и също така ни позволява да дадем най-доброто от себе си, като хора… грижещи се за здравето. Не мога да се сетя за по-добра компания, която би могла да доведе тази работа до успешен и резултатен финал, освен Дисни.

Вие какво мислите? Съгласни ли сте с подобна намеса?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here