Bride1Две седмици след премиерата си, новата драма на актрисата/режисьор Анджелина Джоли – „Край морето“, все още не е пресякла границата от един милион в световния бокс офис, но въпреки това продукцията може да се окаже предимство за Юнивърсал Пикчърс, защото студиото иска Джоли в основната на бъдещия римейк на хорър класиката „Булката на Франкенщайн“ от 1935 година.

Режисьор на продукцията ще бъде Нийл Бъргър („Дивергенти“, „Високо напрежение“). Все още не се споменава дали булката на Франкенщайн ще бъде част от Вселената на чудовищата, която Юнивърсал разработва със сценаристите Алекс Къртцман и Крис Морган.
Оригиналният филм за булката на Франкенщайн е режисиран от Джеймс Уейл и в него участват Борис Карлоф в ролята на чудовището и Елза Ланчестър в ролята на булката. Филмът е продължението на историята, започнала с „Франкенщайн“ от 1931 година. В сравнение с предшественикът си, историята за булката на Франкенщайн се отличава със саркастичен хумор, с по лек и по-сюрреалистичен стил.

Името на Джоли е спрягано и за други бъдещи продължения, като предпочитанията на актрисата са насочени към по-скорошните хитове – филмите „Господарка на злото“ и „Агент Солт“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here