Picture shows: Thomas Cromwell (MARK RYLANCE)

Вълци

От неделя, 13 август, в 21:00
7 епизода x 60 мин.
Оригинално заглавие: Wolf Hall

Историческата драма, която спечели възхищението на критиците, показва въздигането на Томас Кромуел, син на скромен ковач. След свалянето на кардинал Уолси, неговият секретар Томас Кромуел се оказва въвлечен в измамите и интригите на двора на крал Хенри VIII и скоро става близък съветник на краля – роля, пълна с опасности.

Сезонът на Тюдорите


От 7 август, всеки делничен ден от 19:20 и мега-маратон на 13 август, неделя, от 08:10

През август се впускаме в невероятно пътешествие в епохата на Тюдорите. От мрачния и студен свят на първия Тюдор Хенри VII, през скандалния Хенри VIII и шестте му жени, до Елизабет I – девствената кралица, поредицата открива подробности за техния живот и лични преживявания.
Как са се развили връзките помежду им, какви нови открития са донесли неприятности в домовете им и какво е било значението на техните стаи и обзавеждане? Открийте отговорите от 7-ми август, всеки делничен ден от 7:20 вечерта по Viasat HISTORY.

 

Някои заглавия, които ще видите:

“Хенри VII: Зимният крал”.

Току-що коронясан, Хенри VII се жени за Елизабет от Йорк, за да изгради нова династия. Драматична история за измама, предателство и раждането на Англия на Тюдорите. 7 август от 20:20 часа.

Шестте съпруги на Хенри VIII,

представени от Дан Джоунс и Д-р Сузана Липскомб.

Хенри VIII е най-скандалният монарх в английската история. Всяка от неговите 6 кралици е впечатляваща личност, а заедно формират човека, който стартира като ренесансов принц и се превръща в чудовище. 7 август от 21:20, от 8 август – от вторник до петък – от 21:00

Личният живот на Тюдорите.

Глориана – Елизабет I. От неправилната употреба на живак, причинила смъртта на Едуард VI, до фантомните бременности на кралица Мери и развалените зъби на кралица Елизабет – ще видим реалностите на живота след Хенри VIII. 8 август от 19:20 и от 20:20 часа

Мощта на вулканите

От събота, 5 август, в 14:45
2 епизода x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Power Of Volcanoes

През 6-ти век големи части от света са били повлияни от мистериозни климатични явления, довели до понижение на температурите, проблеми с реколтата и глад. Възможно е всичко това да се дължи на изригване на вулкан в тропиците. Но как е може локално бедствие да повлияе на световния климат и да промени хода на историята? И кой е вулканът?
Със зашеметяващи възстановки и уникална анимация, „Мощта на вулканите“ изяснява веднъж завинаги, че макар и заспали гиганти, вулканите могат да се събудят по-бързо и да задвижат поредица от събития с фатален изход.

Вашият коментар