Мистериите на кралските убийства

От четвъртък, 27 юли, в 23.00
6 епизода x 60 мин.
Оригинално заглавие: Royal Murder Mysteries

Впуснете се в изследване на тъмната страна на историята с „Мистериите на кралските убийства“. Завладяващата поредица в 6 части разкрива истината зад някои от най-известните нерешени убийства в кралските семейства на Русия, Германия, Кения и Великобритания.

Жертви и злодеи ще дефилират още веднъж на сцената на историята и увлекателните възстановки ще пренесат зрителите в пъстрия свят на величествени замъци, смели рицари, кралици-девици и могъщи крале, всеки от които крие своите тайни. Във всеки епизод експерти ще съчетават историческия контекст с модерни техники за разследване на престъпления, за да разгадаят тайните на тези древни случаи.

Епизодите, всеки четвъртък, от 22:00:

1. Загадката на Романови
2. Принц Албърт Виктор и Изкормвача
3. Крал Джордж V – милост или смърт?
4. Лудвиг – лудият крал на Бавария
5. Загадъчната смърт на граф Ерол
6. Херцогът на Кент: трагедия или предателство?

Мистерията на римските черепи

Събота, 15 юли, в 21.10
1 епизод x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Mystery Of The Roman Skulls

През 2012 г. и 2015 г. по време на инженерна работа по „Кросрейл“ в Лондон са открити човешки черепи. От 19-век насам стотици черепи са намерени в града – това е една от най-интригуващите загадки на археологията му. В документалната поредица ще срещнем изследователи, археолози и други специалисти, за да научим какво показват изследванията им и възможните обяснения на тези находки.


Инките: Господари на небесата

От събота, 22 юли, в 20.55
2 епизода x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Inca: Masters of the Clouds

С водещ археологът и експертът по Южна Америка д-р Джаго Купър „Инките: Господари на небесата“ ще изследва произхода, постиженията и същността на империята на инките. Джаго пътува от планинските части на Еквадор до бреговете на езетото Титикака; от брега на Тихия океан до върховете на Андите, за да покаже как е функционирала забележителната империя.

Как инките са овладяли и обработвали територията си, за да произвеждат храна за милиони. Как уникалният им архитектурен стил се е разпространил на континента. Как са построили удивителна мрежа от пътища, за да свържат градовете в империята. И как срещата им с испанците води до катастрофа. „Инките: Господари на небесата“ показва богатата и завладяваща история на една от най-впечатляващите цивилизации в историята.

Вашият коментар