Представяме ви програмните акценти на телевизия Viasat Nature за месец юни, 2017г.

Животинският инстинкт на Крис Хъмфри

От четвъртък, 15 юни, в 20:10 ч.

Сезон: 1 Брой епизоди: 13 x 60 мин.

Жанр: Документална поредица за природата

Оригинално заглавие: Chris Humfrey’s Animal Instinct 

Той разполага с присмехулна кукабура вместо звънец и гледа телевизия с коали и кенгура. Зоологът Крис Хъмфри, който е оставил 2000 животни да се скитат свободно из провинциалния му австралийски дом, изповядва хуманно отношение към животните и е отдаден на опазването им. В отлична форма и зареден със страст и енергия. Крис Хъмфри мисли като животните, които обича така предано. Целият му живот е отдаден на дивите му приятели. Той дори изгражда собствен зоопарк „Уайлд Екшън“ за животни, родом от Австралия. 

Спасителки на океана

От четвъртък, 8 юни, в 21:00 ч.

Сезон: 1 Брой епизоди: 2 x 60 мин.

Жанр: Документална поредица за природата

Оригинално заглавие: Ocean Heroines 

Шест смели жени имат мисия – искат да спасят най-невероятната, зашеметяваща и запазила мистерията си животоподдържаща система на Земята – Океана. Поредицата „Спасителки на океана“ показва забележителни жени морски учени и взаимосвързаната им работа в петте океана на планетата. Ние ги следваме отблизо навсякъде по света. Техните изследвания съдържат ключови открития за функционирането на океанската екосистема. Голямата бяла акула на върха на хранителната верига защитава живота в моретата. Деликатният фитопланктон в основата на хранителната верига е главният източник на снабдяването ни с кислород. Между тях виреят огромни гърбави китове, крехки корали и бактерии. Без този живот океаните ще умрат. Ще могат ли изследователките да обърнат посоката на развитие? Те са отдадени неуморно на единствената си цел – да се движат в крак с климатичните промени. 

Сутрини за любителите на кучета

От понеделник, 5 юни, в 06:00 ч. 

Кучетата са невероятно популярни по Viasat Nature и това лято ще ги пуснем да тичат на воля през програмната схема всяка сутрин. Куп посветени на кучетата поредици ще навестяват дома ви и ще ви запознават с най-различни аспекти от живота на четириногите домашни любимци и техните стопани. Насладете се на „Чудесата на кучетата“, „Пол О’Грейди за любовта към кучета“, „Котки или кучета: Какво е по-добре?“, „Най-добрият приятел на кучето“ и мн. др.

Природни щуротии

Четвъртък, 29 юни, в 21:00 ч.

Сезон: 1

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Жанр: Документална поредица за природата

Оригинално заглавие: Nature Nuts 

Градските територии заемат все повече пространство и дивите животни се местят в градовете. Новото поколение природолюбители става все по-изобретателно в заснемането на любимите ни животински видове. Днес техните мечти за откривателство ще станат реалност, след като на четирима любители на природни причудливости са предоставени последен писък технологии за заснемане на истории от тайния живот в градината. Чрез камери в гнезда и капани и страст към луди експерименти те се опитват да решат загадки на местната дива природа и да покажат явления, невиждани преди, дори от експертите. Забавни моменти и безсънни нощи ни очакват, докато пред очите ни се разкриват природните тайни на най-близкото ни обкръжение.

Вашият коментар