Един ден в дивата природа Viasat Nature през юни

Започва в неделя, 3 юни, в 17:00 ч. Viasat Nature през юни

Viasat Nature през юниСезон: 1Viasat Nature през юни

Брой епизоди: 3 x 60 мин.Viasat Nature през юни

Оригинално заглавие: One Wild DayViasat Nature през юни 

Поредицата отвежда зрителя на 24-часово пътешествие през разнообразна среда. Започвайки в зората на новия ден, се потапяме в суматохата на сутрешното оживление в природата, където милиони истории се разгръщат под първите лъчи на изгряващото слънце.Viasat Nature през юни

Денят след това се променя драматично и навлизаме в тихия потискащ час на обедната жега, преди да се втурнем отново във високооктановата драма на ловния златен час точно преди падането на здрача. След това рязко потъваме във филма на ужасите по тъмни доби в дивата природа – свят, управляван от необикновени и ужасяващи нощни ловци. Завършваме, отново къпейки се в безопасността на изгрева в началото на новия ден. 

Световният ден на океана

Петък, 8 юни, от 06:10 ч.

Viasat Nature през юниНа 8 юни е Световният ден на океана, международен празник със стотици събития по цялата планета, честващи нашите океани.

В чест на празника на 8 юни ще видите „Големият Бариерен риф“ с Дейвид Атънбъро, „Героини на океана“, „Приключения сред китове“ с Найджъл Марвин и „Разговори с делфини“. 

Завръщането на дивите животни

Започва в неделя, 10 юни, в 08:40 ч.

Сезон: 1

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Rewilding

 Viasat Nature през юни

Скорошна публикация в известното списание „Science“ разкри факт, който изненада повечето хора. Дивите места и животни из цяла Европа се увеличават. Причините са различни – политиката на ЕС за опазването на дивата природа, увеличаването на урбанизацията (с миграцията си хората освобождават повече място за дивите животни в селските райони) и най-важната възможна причина – все по-успешните проекти за реинтродукция на видовете из целия континент.Viasat Nature през юни

Поредицата разглежда новосъздадените диви места в сърцето на Европа – Германия – където биолозите връщат изчезнали видове в естествената им среда и така създават неочаквани оазиси на дивия живот в Бавария, Централна и Северна Германия.

Еволюция в действие

Започва в неделя, 24 юни, в 17:00 ч.

Viasat Nature през юниСезон: 1

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Evolution On The Move 

Поредица за поразяващи черти в поведението на определени животни на четири различни места на планетата. В Саудитска Арабия, Канада, Сенегал и Русия учени, натуралисти и фотографи са открили видове, които преминават през забележителен еволюционен скок.

В свят, който се развива постоянно и който е сериозно повлиян от човека, животни като вълка, дивото куче, павиана и шимпанзето променят начините си на приспособяване. Вижте зрелищното поведение на четирите вида в повратна точка на тяхната еволюция.

Още допълнителна информация може да намерите в специалната секция на Viasat при нас.

Не пропускайте да последвате и официалния фейсбук профил на Viasat Nature.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here