По случай 23 април, Световния ден на книгата и авторското право, издателство Колибри обявява старт на кампания VIB (Very Important Books) като реверанс към универсалните стойности и изтънчения вкус!

Целта на тази акция е да напомня периодично за онези литературни жалони и истински важни творби, които влияят на личностното израстване и одухотворяват средата, в която живеем. Нашият VIB списък непрекъснато ще се обновява, за да лансира образцови съвременни и класически произведения от различни жанрове. Художествените качества на тези романи, разкази, повести и сонети не подлежат на съмнение, а имената на авторите им отдавна са се запечатали в обществената памет и функционират като стожери на изкуството, проповядващо най-благородните човешки ценности.

В настоящия списък присъстват имена като Шекспир и Рилке, Джон Стайнбек и Жозе Сарамаго, Джонатан Франзен и Милан Кундера. Тук са и някои от най-новите заглавия на издателство Колибри – безценните Разкази и повести на А. П. Чехов, сборникът Всеобща история на безчестието от корифея на философските измислици Хорхе Луис Борхес, първият експериментален роман на Вирджиния Улф – Стаята на Джейкъб, и юбилейното двуезично издание Как да нарисуваш птица от Жак Превер!

Читателите, които поръчат две или повече заглавия от http://www.colibri.bg/vib/, печелят подарък ЗНАЧКА и ТОРБИЧКА за ценители, както и БЕЗПЛАТНА доставка за цялата страна.

Прилагаме едно вълнуващо видео, в което талантливият български актьор Владимир Пенев се превъплъщава изкусно в образите на двама титани на думите – Чехов и Превер. Титани на думите, които вълнуват, независимо от контекста. Това видео е своеобразен диалог на поезията и прозата, на два века, на две невероятни съдби!


Доверете се на книгите, които ви обичат. Четете важни книги, за да бъдете важни личности! Казано другояче: За да бъдеш VIP, първо трябва да си VIB.

Вашият коментар