Започнали са началните преговори за това, което може да се окаже най-значимата сделка във филмовата индустрия за 2017г. CNBC съобщиха, че The Walt Disney Company след като придобиха Marvel и Lucasfilm, са започнали да преговарят да КУПЯТ 21st Century Fox. Това е „родителят“ на филмовото студио 20th Century Fox и Fox Television production company. В сделката влизат още FX Networks и National Geographic,  както и международните платформи Star и Sky. Сделката НЕ включва  Fox News, the FOX broadcast network, местни канали или спортните канали. Те остават част от империята FOX. Дисни вече притежават телевизиите ABC и ESPN.

Ако сделката стане, „Х-мен“ (включително Депдул и Върколак), Фантастичната четворка, Пришълеца, Хищника, Планетата на маймуните, Kingsman, Умирай Трудно и преди всичко АВАТАР! Fox продължават да държат правата за първия „Междузвездни войни“ от 1977г.

Това ще издигне и предстоящите стрийминг услуги на Дисни и моментално ги превръща в огромен конкурент по съдържание на Netflix.

През 2016г. Динси бяха номер 1 с 26% пазарен дял на филмите и американския боксофис. Номер 3 бяха Fox с под 13 %. Обединявайки двете компании ще превърне Дисни в най-господстващата сила във филмовата индустрия в световен мащаб.

 

Вашият коментар