През изминалата седмица официално бяха прекратени снимките на дългоочакваното продължение на „Аватар“ на реж. Джеймс Камерън. Причината- всички я знаем.

PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION

Продуцентът Джон Ландау сподели пред The New Zealand Herald:

Отложихме го. Имахме планове в края на седмица 12 да дойдем с още хора за подкрепление, но взехме решението да преустановим работата. Оставаме да работим от Лос Анджелис и ще отидем в Нова Зеландия по-късно от плануваното. Ако ви кажа, че ще имаме повече яснота след 2 седмици- ще излъжа. Може и да не излъжа, но при все това. Но все пак, бих ви излъгъл, защото не знам. Намираме се насред глобална криза, която НЕ КАСАЕ само филмовата индустрия. Сега всички трябва да се насочим към ограничаване на разпространението на вируса.

Премиерната дата на „Аватар 2“ е насрочена за 17.12.2021г.

„Аватар“ от 2009г. е втория най-касов филм за всички времена с приходи от над $2,79 млрд. Все още се очаква официален коментар от страна на Disney по темата.

Източник: Deadline

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

23 − 19 =